India: O „boală misterioasă” face ravagii. A provocat cel puțin un deces și sute de spitalizări

Adisa Codruț |
Data publicării:
Alerta, coronavirus
Alerta, coronavirus

Cel puțin o persoană a murit, iar alte peste 350 de persoane au fost spitalizate după ce au dezvoltat o boală neidentificată, în sudul statului Andhra Pradesh, din India.

Pacienții afectați de „boala misterioasă” prezintă o gamă variată de simptome, de la greață până la crize și stare de inconștiență, au declarat medicii. Autoritățile indiene au anunțat că investighează în continuare cauza bolii, care a afectat orașul Eluru în weekend, notează BBC și India Today.

Potrivit India Today, numărul persoanelor spitalizate a depășit luni cifra de 350, după ce alte 76 de persoane au fost transportate la un spital în noaptea de duminică spre luni. 186 de persoane au fost externate, în timp ce 164 se află încă sub tratament, notează publicația, care citează declarații ale autorităților.
Un bărbat de 45 de ani, care a fost internat la spitalul GGH din Eluru cu simptome de greață și convulsii a murit duminică seară, scrie India Today.

Această problemă sanitară vine în contextul în care India continuă să lupte împotriva pandemiei, având al doilea cel mai mare număr de cazuri de infectare cu noul coronavirus la nivel mondial.

Andhra Pradesh a fost unul dintre cele mai afectate state - cu peste 800.000 de cazuri - fiind al treilea cel mai mare număr de contagieri din țară. Însă COVID-19 pare să nu fie cauza acestor spitalizări din weekend. Ministrul Sănătății din statul Andhra Pradesh, Alla Kali Krishna Srinivas, a declarat că toți pacienții au avut rezultate negative la testul pentru coronavirus.

„Oamenii care s-au îmbolnăvit, în special copiii, au început brusc să vomite după ce au acuzat senzații de arsură la ochi. Unii dintre ei au leșinat sau au suferit crize de convulsii", a declarat pentru ziarul Indian Express un reprezentant medical de la spitalul guvernamental Eluru.

Ministrul șef al statului, Jaganmohan Reddy, a declarat că echipe medicale speciale sunt trimise la Eluru pentru a investiga cauza bolii. Reddy urmează să efectueze o vizită în oraș pentru a se întâlni cu pacienți și familii ale acestora.

Alla Kali Krishna Srinivas a declarat că probele de sânge ale pacienților nu au dezvăluit nicio dovadă a unei infecții virale. "Am exclus contaminarea apei sau poluarea aerului dintre posibilele cauze după ce autoritățile au fost în zonele în care oamenii s-au îmbolnăvit", a spus el. "Este o boală misterioasă și doar analizele de laborator vor putea dezvălui ce este", a adăugat ministrul Sănătății din statul Andhra Pradesh.

Cu toate acestea, partidul de opoziție Telugu Desam a solicitat o deschiderea unei anchete pentru investigarea incidentului, insistând că o contaminare a fost cauza bolii misterioase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel