Infecție Zika, ecografia detectează mai multe leziuni cerebrale la sugari decât RMN

Doar ultrasonografia prenatală și postnatală - în comparație cu combinarea modalității cu RMN - a fost descoperită pentru a detecta cele mai multe cazuri anormale de leziuni cerebrale legate de virusul Zika la sugari și feți nenăscuți, potrivit unei noi cercetări publicate.

Pentru studiu, prof.dr. Sarah B. Mulkey, de la divizia de medicină fetală și translațională de la Sistemul Național de Sănătate pentru Copii din Washington și colegii săi au înscris 82 de femei gravide cu infecție Zika de la 15 iunie 2016 pana la 17 iunie, 2017.

Femeile, 80 erau din Columbia și două erau din Statele Unite Femeile, au făcut examinări RMN și ultrasunete în timpul celui de-al doilea și / sau al treilea trimestru. După naștere, sugarii au efectuat RMN cerebral și investigații cu ultrasunete la nivel cranian și au dat probe de sânge pentru infecție. Trei cazuri (patru la sută) de anomalii grave fetale cerebrale au fost detectate de RMN, în care două dintre aceste cazuri au avut rezultate anormale și la ultrasunete. La 23 din 61 de nou-născuți, ultrasonografia craniană și RMN-ul creierului au arătat noi leziuni ușoare ale infecției congenitale Zika.

,,Pentru majoritatea cazurilor noastre, RMN fetal nu a adăugat valoare dincolo de investigația cu ultrasunete", au spus cercetătorii, potrivit Health Imaging.com.

Virusul Zika face parte din familia Flaviviridae și se transmite la om prin intermediul înțepăturii de tantar. Simptomele manifestate de persoanele infectate cu virusul Zika durează între 2 și 7 zile: febră ușoară, erupții pe piele și conjunctivită. Deocamdată nu exista un tratament specific pentru virusul Zika.

Femeile gravide nu ar trebui să călătorească în zonele cu transmitere activă a virusului Zika, iar dacă locuiesc într-o astfel de zonă trebuie să respecte cu strictețe măsurile de impiedicare a contaminării prin înțepătura de țânțar. Perioada de incubație a bolii variază între 3 și 12 zile. în proporție de 74-81% din cazuri infecția cu virusul Zika este asimptomatică. Formele simptomatice necomplicate se caracterizează printr-un sindrom pseudogripal însoțit de o erupție cutanată difuză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel