Infecții respiratorii. Peste 100 de persoane internate în spital

Beatrice Grigore |
Data publicării:
Statistică sumbră - peste 1.500 de pacienți mor anual în instituțiile publice de sănătate mintală
Statistică sumbră - peste 1.500 de pacienți mor anual în instituțiile publice de sănătate mintală

Peste 100 de persoane, în majoritate copii, care au fost diagnosticate cu infecţii respiratorii acute şi pneumonii au fost internate în spitalele din judeţ săptămâna trecută, potrivit unei informări transmise marţi de Direcţia pentru Sănătate Publică (DSP) Olt.

Supravegherea gripei, pneumoniilor şi altor infecţii respiratorii a început la 1 octombrie, de atunci prezentându-se la medic 955 de pacienţi diagnosticaţi cu infecţii respiratorii acute şi 415 de bolnavi cu pneumonie. Cei mai mulţi bolnavi sunt copii şi tineri cu vârste până la 19 ani. Au necesitat internare 21 de persoane cu infecţii respiratorii acute şi 80 de persoane cu pneumonie.

Nu au fost raportate cazuri de gripă

Pentru prevenirea gripei autorităţile sanitare recomandă vaccinarea, în judeţ fiind catagrafiate 30.300 de persoane considerate la risc, pentru care se recomandă vaccinarea antigripală.

În luna septembrie judeţul Olt a primit de la Ministerul Sănătăţii o primă tranşă de 1.640 doze de vaccin gripal, fiind administrate aproape 1.300 de doze, în special medicilor şi cadrelor sanitare din spitale şi unităţile sanitare ambulatorii, persoanelor şi adulţilor din instituţii de ocrotire socială sau care acordă îngrijiri la domiciliu persoanelor cu risc înalt, precum şi unor vârstnici.

Alte tranşe de vaccin antigripal urmează să fie livrate în această lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel