Înghețată cu efect de calmare a tusei. Inovație românească, SENZAȚIA verii

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
inghetata cu efect de calmare a tusei - FOTO Pexels @Guo
inghetata cu efect de calmare a tusei - FOTO Pexels @Guo

O înghețată care să îmbine gustul răcoritor cu efectele siropului de tuse a fost creat de către studenții de la Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați. 

Când ne gândim la răceală și tuse, departe de noi ideea de înghețată, pe  care unii o consideră nepotrivită pentru un astfel de moment. Asta chiar dacă alții sunt de părere că recele din înghețată poate fi benefic pentru durerile de gât. 

Studenţii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii ”Dunărea de Jos” Galaţi au creat îngheţata de afine cu capsule de ulei esenţial de trandafir, care are proprietăţi de calmare, liniştire şi ajută la calmarea tusei, anunță Agerpres.

”Este vorba de îngheţată de afine în care am introdus aromă de trandafir sub formă încapsulată, este o inovaţie de fapt. De asemenea, aroma de trandafir este puţin folosită în produse de îngheţată şi sperăm să reprezinte senzaţia verii. Inovaţia constă în capsularea uleiului de trandafir pur sub formă de pulbere ca să nu-şi piardă caracteristicile şi să poată fi regăsit integral în îngheţată.

Aroma uleiului esenţial de trandafir se va elibera treptat şi va lăsa un post-gust foarte plăcut, care va dura câteva ore după ce îngheţata a fost consumată. Gustul vine mai mult din baza de lapte şi din afine, dar datorită acestei arome de trandafir are proprietăţi de calmare, liniştire, inclusiv de calmare a tusei.

O îngheţată care să facă bine la tuse, care să calmeze gâtul copiilor. Este o noutate. Nu are deloc conservanţi, este doar pe bază de lapte, este cu ou. Nu are stabilizator, niciun fel de colorant, doar produse naturale”, a declarat, miercuri, Isabela Anghel, masterand nutriţie, anul II la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, creatoarea produsului inovativ.

Această înghețată va fi prezentată într-o sesiune de comunicări ştiinţifice şi într-un concurs gastronomic, urmând să fie produs într-o gelaterie.

Cum scăpăm de răceală fără medicamente. Dulcan: Am reușit de multe ori

Diferențele de temperatură de la o zi la alta fac ca numărul de viroze respiratorii să fie unul în creștere, atât în rândul celor mici, aflați în comunități (creșe/grădinițe), cât și al adulților. Iar pe fondul unei imunități mai scăzute, specifică sezonului rece, riscul răcelilor este mai mare. 

Prof. doctor Dumitru Constantin Dulcan, medic neurolog și psihiatru, a explicat în cadrul unei emisiuni TV care sunt soluțiile cele mai la îndemână și simple pentru a scăpa de răceală fără medicamente. Astfel, tot ce este necesar pentru acest lucru este creșterea temperaturii extremităților (mâini și picioare), fapt care pune virusul în imposibilitatea de a se înmulți. 

„Ce înseamnă a răci? Înseamnă că sunt expus unui curent de aer rece, că am fost surprins de o modificare de vreme îmbrăcat mai subțire și atunci înseamnă că temperatura periferică a corpului meu scade.

Dacă scade, atunci sunt vulnerabil față de un virus. Virusul este o moleculă de ADN, nu are materialul prin care să se înmulțească, pătrunde în celula umană, folosește materialul celulei, deci citoplasma, și se înmulțește în câteva ore destul de rapid. Citește mai departe AICI

Vezi și: 4 băuturi pentru un somn odihnitor. Laptele este printre ele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel