Ingredientul care reduce arsurile la stomac. Poate preveni bolile renale și cancerul

Monika Baciu |
Data publicării:
bicarbonatul de sodiu - FOTO: Freepik@Ekoneva695@valazarus
bicarbonatul de sodiu - FOTO: Freepik@Ekoneva695@valazarus

Un ingredient familiar, prezent în majoritatea bucătăriilor, ascunde beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Acesta reduce arsurile la stomac și poate preveni apariția cancerului.

Un ingredient comun pentru copt, pe care mulți dintre noi îl avem deja în dulapurile de bucătărie, ar putea ajuta la eliminarea arsurilor la stomac, precum și la prevenirea bolilor renale și chiar la lupta împotriva cancerului. Ceva care se ascunde în dulapul tău de bucătărie ar putea avea beneficii uriașe pentru sănătate.

Bicarbonatul de sodiu, efect împotriva bolilor renale

Potrivit experților, bicarbonatul de sodiu, folosit în principal ca ingredient pentru coacere, poate ajuta la ameliorarea simptomelor arsurilor la stomac, poate încetini o boală cronică și ar putea avea chiar proprietăți de combatere a cancerului.

Există numeroase studii despre beneficiile bicarbonatului de sodiu care au explorat diferite componente ale puterii acestui praf, iar un studiu publicat de Clinical Science a afirmat că bicarbonatul de sodiu poate ajuta la încetinirea progresiei bolii renale cronice (BRC), o afecțiune care determină pierderea funcției renale. Se pare că poate face acest lucru neutralizând conținutul de acid din sânge, conform raportărilor Gloucestershire Live, potrivit Mirror.

Vezi și: Schimbările pe care le produce îmbătrânirea. Modificările invizibile, dar majore. Cum să facem tranziția către o îmbătrânire confortabilă

Bicarbonatul de sodiu, adjuvant în tratamentele pentru cancer

În mod interesant, un alt studiu a afirmat că bicarbonatul de sodiu poate ajuta în tratamentele pentru cancer. Aceasta este de departe cea mai controversată revendicare legată de ingredientul de copt, dar o intrare în jurnalul Integrative Cancer Therapies intitulată "Funcționează bicarbonatul de sodiu ca un glonț magic pentru pacienții cu cancer? O mini recenzie" a arătat că bicarbonatul de sodiu ar putea ajuta medicamentele de chimioterapie să funcționeze mai eficient prin realizarea unui mediu mai puțin acid pentru tumori, ajutând absorbția medicamentului.

Încă sunt necesare și alte cercetări pentru a dovedi eficacitatea bicarbonatului de sodiu în lupta împotriva cancerului. 

Vezi și: Când devine tremuratul mâinilor un motiv de îngrijorare. Bolile mortale pe care le poate indica

Bicarbonat de sodiu - FOTO: Freepik@bdspn

Bicarbonatul de sodiu stinge arsurile la stomac

Există mai multe dovezi care susțin că bicarbonatul de sodiu poate ușura simptomele arsurilor la stomac. Arsura la stomac este cauzată de acidul gastric care călătorește în sus spre gât, iar bicarbonatul poate neutraliza acest acid, oferind un ușurare temporară atât pentru arsurile la stomac, cât și pentru indigestie.

Pentru a beneficia de acest lucru, dizolvă 5 grame (o linguriță) de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă rece și bea amestecul încet. Studiile arată că antiacidele, precum bicarbonatul de sodiu, pot neutraliza acidul în esofag temporar, dar nu afectează semnificativ pH-ul gastric sau previn episoadele ulterioare de arsuri la stomac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel