Laboratorul Spitalului de Boli Infecțioase din Baia Mare, inclus în lista centrelor naționale de testare COVID-19

Angela Sabău |
Data publicării:
Teste PCR
Teste PCR

Centrul de testare, care cuprinde și aparatul Real Time PCR este funcțional din 21 aprilie, dată de la care figurează pe lista unităților care testează oficial pacienți, pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus. Tot de atunci, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare a fost selectat în rândul unităților care asigură asistență medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, în faza I.

Laboratorul este primul dintre cele trei finanțate de Consiliul Județean Maramureș care a fost pus în funcțiune și are o capacitate de procesare de până la 300 de teste pe zi. Dr. Mihaela Sabou, șef al laboratorului de biologie moleculară, a arătat că pentru a ajunge la detectarea noului coronavirus în probele care ajung în laborator, este necesară parcurgerea a trei etape. „Cu ajutorul acestei platforme performante putem diagnostica infecția cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Diagnosticarea cuprinde trei etape, prima constând în extragerea acizilor nucleici, după care urmează partea de amplificare a unor secvențe specifice de nucleotide. În final se ajunge la detecția propriu-zisă a acizilor nucleici.”, a declarat dr. Mihaela Sabou, șef al laboratorului de biologie moleculară.

În ceea ce privește strategia de testare, ec. Ludovica Rusu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase și Pasihiatrie Baia Mare a subliniat că se va repecta metodologia de supraveghere a SARS-CoV-2. „Testările se vor efectua în baza unui algoritm de testare și prioritizare a testărilor, conform metodologiei de supraveghere a SARS-CoV-2.”, a declarat ec. Ludovica Rusu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a felicitat atât managementul, cât și personalul din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, pentru eforturile depuse în vederea punerii în funcțiune a noului laborator. „Felicit managementul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare pentru rapiditatea cu care s-a reușit instalarea tuturor echipamentelor și demararea procedurilor de testare la laboratorul de biologie moleculară. De asemenea, felicit întregul personal medical care, dincolo de riscurile la care se expune, face posibilă funcționarea acestui laborator și prin urmare, testarea maramureșenilor.”, a arătat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel