Lecţii europene de securitate şi sănătate în muncă pentru elevi

Georgiana Ioniță / 27 sep 2019 / 12:15


Elevii din mai multe judeţe participă la cursuri de securitate şi sănătate în muncă, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul punctului focal din România al Agenţiei Europene pentru Sănătate şi Securitate în Muncă, Ioana Georgiana Nicolescu.


Setul de lecţii pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 11 ani poate fi preluat de profesori şi prezentat în şcoli la orele de educaţie civică sau dirigenţie, anunță Agerpres. 

"Temele sunt pregătite complet, plecând de la partea de prezentare a lecţiei. Orele sunt gândite să fie interactive, să-i implice pe copii. Pornesc de la cele mai simple lucruri, să cunoaştem care e poziţia corectă în bancă şi apoi cea de la locul de muncă. Cel mai important lucru este ca tânara generaţie să dezvolte această mentalitate de prevenire", a afirmat Nicolescu.

Lecţiile există în toate limbile vorbite în Uniunea Europeană, iar în România se desfăşoară în şcoli din Arad, Timiş, Iaşi, Sibiu şi Bucureşti.

"Această campanie există de peste şase ani, iar lecţiile se predau în foarte multe şcoli din zona de nord-est a României, în Iaşi şi în judeţele limitrofe", a mai spus reprezentanta agenţiei europene.

Agenţia a organizat, vineri, la Tulcea, în parteneriat cu Institutul Naţional "Alexandru Darabont", seminarul "Promovarea securităţii şi sănătăţii în muncă în sistemul educaţional pentru o viaţă activă sigură şi sănătoasă", care şi-a propus să ofere un cadru de dezbatere pentru promovarea învăţământului de securitate şi sănătate în muncă în sistemul educaţional.

La eveniment au participat atât agenţi economici, cât şi elevi ai unor şcoli din judeţ

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy