Coriandrul, o mirodenie miraculoasă

18620341_1051017374999869_2852877545049971281_n_51186900

Coriandrul este o mirodenie cu efecte benefice pentru o serie generoasă de afecțiuni. 

Coriandrul este un condiment nelipsit din bucătăriile țărilor asiatice. Pe lângă aroma specială pe care o oferă preparatelor, coriandru aduce mari beneficii sănătății. De aceea este folosit pentru tratarea infamalțiilor apărute la nivel cutanat, a ulcerațiilor la nivelul gurii, la indigestie, conjunctivită și variolă.
Mai mult, datorită acidului linoleic, oleic, palmitic, stearic si a celui ascorbic, condimentul este recomandat celor care au un nivel crescut al colesterolului.
Specialiștii susțin că s-a dovedit că planta minune ajută și la reducerea tensiunii arteriale și previne anemia.
 
Protejează organismul de Salmonella
 
Coriandrul are un nivel crescut de dodecenal, un comupus care este mult mai puternic decât antibioticul utilizat în tratarea bolii Salmonella. Introducerea în alimentație ajută la protejarea organismului de această boală care poate duce chiar la deces. 
 
Antioxidanții, vitamina C, vitamina A și fosforul fac din coriandru un protector împotriva tulburărilor de vedere.
 
 

 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250