Cum ferim copiii de boli printr-o dietă sănătoasă. Recomandări de la nutriționistul Lygia Alexandrescu

citrice_portocale_vitamina_c_26660000 Vitamina C

O dietă sănătoasă ajută imunitatea, mai ales acum, pe final de iarnă, și mai ales acum că a reînceput școala.

Pentru a avea grijă ca micuții să rămână sănătoși în timpul școlii în pandemie, nutriționistul Lygia Alexandrescu recomandă părinților să aibă grijă ca puștii să mănânce sănătos, diversificat, să se hidrateze, să doarmă cât trebuie, să facă și mișcare, dar și să aibă o atitudine pozitivă.

Potrivit specialistului amintit, e recomandat ca puștii să consume alimente bogate în: vitamina C -  măceșe, căpșuni, citrice, ardei roșu și verde, varză, spanac - , vitamina A -  lapte, brânză, gălbenuș, ficat, pește, spanac, roșii, morcovi - , vitamina E - pâine din tărâțe de grâu și secară, țelină, spanac, morcovi, pătrunjel - , acizi grași Omega 3 -  semințe de in, somon, cod, ton, nuci, migdale, avocado - , probiotice - kefir, iaurt, brânză proaspătă de vaci - , zinc - carnea (in special de curcan), peștele, cerealele îmbogățite cu zinc, mazărea etc, potrivit Antena 3.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250