
Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, explică procesul științific din spatele gargarei cu apă sărată.
Profesorul Dan Vodnar dela USAMV Cluj a oferit explicația științifică din spatele gargarei cu apă sărată, într-un episod al proiectului său ”Știință și piper”. Specialistul precizează că această practică ameliorează durerea și inflamația din gât și ”supune” bacteriile la un mediu nefavorabil dezvoltării.
”Atunci când facem gargară cu apă sărată pentru a ameliora durerea și inflamația din gât, nu facem altceva decât să supunem bacteriile din gât la un mediu nefavorabil dezvoltării lor. Apa sărată ucide bacteriile datorită presiunii osmotice. Atunci când o bacterie este expusă la un mediu cu apă sărată, apa migrează din bacterie în mediul exterior prin membrana sa celulară. Astfel, apa sărată deshidratează bacteriile anihilându-le activitatea”, detaliază acesta pe Facebook.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-