Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, a explicat într-un scurt filmuleț cum se prepară popcornul. El a venit cu explicația științifică a procesului....
”Nimic nu se compară cu o porție de popcorn când vizionăm un film bun, nu-i așa? Cu sare, cu unt, cu cașcaval, ne lasă gura apă numai când ne gândim. Însă, cum se obține popcornul, adică binecunoscutele floricele?”, așa începe un scurt filmuleț realizat de Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, postat pe Facebook.
Ideea filmulețului face parte dintr-un proiect al profesorului Vodnar numit ”Știință cu sare și piper”, prin care oferă explicații pe înțelesul tuturor la varii procese științifice.
Explicația științifică din spatele popcornului:
”Când popcornul e preparat la cuptorul cu microunde, microundele interacționează, de fapt, cu moleculele de apă din boabele de porumb. Astfel, microundele pun în mișcare apa conținută în miezul boabelor de porumb transformând apa în abur. Aburul din interiorul boabelor de porumb nu poate fi eliberat datorită structurii puternice a învelișului bobului ducând la creșterea presiunii în interiorul bobului, atingându-se o presiune de 9 ori mai mare față de presiunea atmosferică. Acesta este momentul în care se întâmplă explozia învelișului, iar forța aburului determină ca amidonul din interiorul bobului să expandeze”.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.