Gargară cu apă oxigenată, 4 efecte surprinzătoare! Vei face asta MEREU

Peroxidul de hidrogen este un compus chimic care combină hidrogenul cu oxigenul. Poate fi cumpărat de la majoritatea farmaciilor și să-l utilizezi pentru orice, de la dezinfectarea rănilor până la curățarea băii. Unii oameni chiar jură că o gargară cu apă oxigenată calmează durerile în gât, albește dinții și reduce inflamația gingiilor. 

Gargară cu apă oxigenată - beneficii

 

1. Calmează durerile în gât

Gargară cu peroxid de hidrogen poate ajuta în cazul durerilor de gât în ​​mai multe moduri. Peroxidul de hidrogen (apa oxigenată) are proprietăți antibacteriene. Ajută corpul să lupte împotriva infecțiilor bacteriene care cauzează adesea dureri în gât.

În plus, potrivit healthline.com, atunci când mucusul din gură intră în contact cu peroxidul de hidrogen, creează o spumă. Această spumă face mucusul mai puțin lipicios și mai ușor de

Cum trebuie să procedezi: Amestecă o cană de apă caldă cu ½ până la ¾ linguriță de sare. Ține acest amestec de apă sărată în gură timp de aproximativ 60 de secunde. Scuipă soluția după gargară.

2. Îmbunătățește sănătatea bucală

Peroxidul de hidrogen este un puternic dezinfectant care împiedică aftele și alte răni mici în gură să nu se infecteze, ci să se vindece mai repede.

Pentru a profita la maximum de beneficiile peroxidului de hidrogen, asigură-te că îți clătești bine gura, astfel încât să ajungă la dinții și gingiile din față.

3. Albește dinții

Apa oxigenată este principalul ingredient activ în multe produse de albire a dinților fără prescripție medicală și profesionale. Gargara cu peroxid de hidrogen ar putea face dinții să pară mai albi. Cu toate acestea, un studiu din 2015 a constatat că apa de gură cu apă oxigenată trebuie folosită în mod constant pe parcursul mai multor luni, pentru un efect de durată. 

4. Limitează răspândirea virusului COVID-19

Peroxidul de hidrogen de 0,5% inactivează virusurile cu membrană lipidică, precum sunt coronavirusurile.

Virusurile din familia „corona” au un înveliș lipidic în care se află glicoproteinele necesare infectării gazdei. Dezmembrarea acestei membrane grase este considerată o strategie virucidă de a preveni infecția. Prin urmare, clătirea gurii cu apă oxigenată poate limita răspândirea coronavirusului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel