
Laptele de ovăz se obține din tărâțe de ovăz și apă.
Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV, explică, într-o postare pe rețelele sociale, ce este laptele de ovăz, cum se obține și la ce se folosește.
”Băutura pe bază de ovăz se obține din tărâțe de ovăz înmuiate în apă? Băutura pe bază de ovăz, întâlnită și sub denumirea de lapte de ovăz, se obține în urma presării și filtrării tărâțelor de ovăz înmuiate în prealabil într-o cantitate de apă. Din punct de vedere nutritiv, laptele de ovăz are un conținut mediu de zaharuri și un procent de grăsime de 1,5%. Datorită texturii sale cremoase, laptele de ovăz este un bun înlocuitor al laptelui de vacă în produsele care necesită coacere”, notează Dan Vodnar pe Facebook.
Noutăți
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
Cele mai citite
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-
Articole similare
Un gram de Omega-3 pe zi poate încetini îmbătrânirea biologică
07.02.2025, 17:36
Scorțișoara în frumusețe. Tratamente naturale pentru păr
22.04.2025, 10:00
300x250
Cum să cureți corect oja semipermanentă. Detaliul pe care l-ai ignorat
05.01.2025, 18:49
Acest obicei zilnic îți poate crește durata de viață cu 10 ani
14.02.2025, 11:45
300x250
5 motive pentru care nu ar trebui să te epilezi
01.01.2025, 17:29
Ten luminos fără cremă: 5 obiceiuri care curăță pielea din interior
17.06.2025, 08:40