Consumul de lapte slab în grăsimi, asociat cu o îmbătrânire mai lentă

Un nou studiu arată cum consumul de lapte cu conținut scăzut de grăsimi - atât lapte fără grăsimi, cât și 1% - este asociat semnificativ cu o îmbătrânire mai lentă la...
Cercetările efectuate pe 5.834 de adulți din S.U.A. de către Brigham Young University, profesor de știință, Larry Tucker, Ph.D., au descoperit că persoanele care beau lapte cu conținut scăzut de grăsimi au o îmbătrânire biologică de câțiva ani mai mică decât cei care beau lapte cu grăsimi mari (2%), notează Eurekalert.
„A fost surprinzător cât de puternică a fost diferența", a spus Tucker. „Dacă veți bea lapte cu conținut ridicat de grăsimi, ar trebui să fiți conștienți că acest lucru este predictiv sau are legătură cu unele consecințe semnificative".
Tucker a investigat relația dintre lungimea telomerei și ambele frecvențe de consum de lapte (băutori zilnici față de băutori săptămânali sau mai puțin) și conținutul de grăsime din laptele consumat. Telomerele sunt capetele nucleotidice ale cromozomilor umani. Ei acționează ca un ceas biologic și sunt extrem de corelați cu vârsta; de fiecare dată când o celulă se reproduce, omul pierde o mică parte din capătele finale. Prin urmare, persoanele îmbătrânesc, cu atât sunt mai scurte telomerele lor.
Și, se pare, cu cât sunt mai mulți oamenii beau cu lapte cu conținut mare de grăsimi, cu atât telomerele lor sunt mai scurte, potrivit noului studiu BYU, publicat în Medicina Oxidativă și Longevitatea Celulară. Studiul a relevat faptul că pentru fiecare creștere de 1% a grăsimii din lapte consumate (consumul de 2% grăsime față de 1% grăsime), telomerele au fost mai scurte.
În cadrul cerectătii, aproape jumătate dintre oamenii studiați au consumat lapte zilnic și un alt sfert au consumat lapte cel puțin săptămânal. Puțin sub o treime dintre adulți au raportat că au consumat lapte cu grăsime completă și alte 30% au raportat că au consumat 2% lapte. Între timp, 10% au consumat 1% lapte, iar alți 17% au băut lapte fără grăsimi. Aproximativ 13% nu au consumat lapte de vacă.
"Laptele este probabil cel mai controversat aliment din țara noastră", a spus Tucker. "Dacă cineva mi-ar cere să prezint o prezentare cu privire la valoarea consumului de lapte, aș putea pune la dispoziție o prezentare de o oră care să te șocheze. Ați crede:„ Vai, toată lumea ar trebui să bea mai mult lapte. " Dacă cineva ar spune contrariul, ați putea face și asta. Cel puțin, concluziile acestui studiu merită cu siguranță să ne pună pe gânduri. Poate există ceva aici care necesită o atenție puțin mai mare. "
Oarecum surprinzător, el a descoperit, de asemenea, că cei care nu beau lapte aveau telomere mai scurte decât adulții care consumau lapte cu conținut scăzut de grăsimi.
Tucker a declarat că rezultatele studiului oferă sprijin pentru actualele orientări dietetice pentru americani (2015-2020), care încurajează adulții să consume lapte cu conținut scăzut de grăsimi, atât lapte cât și 1%, și nu lapte cu grăsimi mari, ca parte a unei diete sănătoase .
"Nu este un lucru rău să bei lapte", a spus Tucker. „Ar trebui să fiți mai conștienți de ce tip de lapte beți".
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Cum scap de pofta de dulce
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.