
Negresa fără coacere este gata în doar câteva minute. Nu necesită cuptor, făină, lapte și ouă.
Ingrediente
- 200 g nuci
- 500 g stafide
- 3 linguri cacao
- 50 g biscuiţi simpli
- esenţă vanilie
- 2 linguri unt de cocos
Glazură
- 2 linguri cacao
- 2 linguri miere
- 3 linguri unt de cocos
Cum se prepară
Lasă stafidele la înmuiat pentru o oră în apă, cât să le acopere. Când s-au hidratat, pune nucile, stafidele, cacaua, biscuiţii, vanilia şi untul de cocos topit într-un robot de bucătărie şi mixează-le până obţii o pastă omogenă, uşor uscată, dar lipicioasă, potrivit retetepractice.ro. Dacă mai e necesar, adaugă 1-2 linguri de apă. Întinde amestecul într-o tavă mică (poate fi şi de cozonac), tapetată cu hârtie de copt şi nivelează bine.
Combină cele 3 ingrediente pentru glazură. Dacă nu iese suficient de lichidă, amestec-o puţin la bain marie, cât să se înmoaie. Toarnă glazura peste prăjitură, nivelează şi dă tava la rece pentru minim 2 ore înainte de servire.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-