Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Nu mai arunca bananele înnegrite! Nu o să-ți vină să crezi ce poți face cu bananele înnegrite. Descoperă cele 4 rețete simple și rapide în acest articol.
Bananele sunt delicioase și nutritive, dar se pot înnegri rapid dacă nu sunt consumate la timp. Și cu toții știm cât de rău e momentul în care vedem că bananele s-au înnegrit și trebuie să le aruncăm, nu-i așa?!
Ei bine, deși aspectul lor poate să nu fie atrăgător, bananele înnegrite sunt perfecte pentru multe rețete și utilizări în bucătărie.
Bananele înnegrite nu trebuie aruncate, pentru că există multe modalități de a le folosi.
Așa că iată câteva idei despre ce să faci cu bananele care s-au înnegrit sau sunt pe cale să se înnegrească.
Banane innegrite - Foto: Freepik @EyeEm
A. Congelarea pentru baza de înghețată
Eu aleg să le congelez atunci când știu că sigur nu mai mănânc bananele pentru că sunt prea coapte și înnegrite.
Congelarea bananelor înnegrite este o soluție excelentă pentru a prevenit risipa alimentară și pentru a avea un ingredient de bază pentru deserturi.
Bananele congelate pot fi folosite pentru a face înghețată sănătoasă și delicioasă.
Cum să le congelezi?
1. Curăță bananele de coajă
2. Taie-le în bucăți mici sau felii sau lasă-le bucata mare.
3. Pune în punguțe resigilabile toate bucățile de banană sau pune bananele, în porții, în mai multe punguțe.
4. Depozitează-le în congelator și folosește atunci când ai nevoie.
1. Adaugă bucățile de banană congelată într-un blender.
2. Mixează până obții o consistență cremoasă, similară înghețatei
3. Poți adăuga cacao, vanilie, fructe de pădure sau unt de arahide pentru a varia aroma.
B. Banana Bread (Chef cu banane)
Bananele înnegrite sunt ideale pentru banana bread, un desert clasic și gustos.
Bananele foarte coapte adaugă dulceață naturală și o textură moale, perfectă pentru acest chec.
Ingrediente de bază:
- 3 - 4 banane foarte coapte, zdrobite
- 100gr unt topit
- 150 gr zahăr
- 1 ou bătut
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 190g făină.
Mod de preparare:
1. Preîncălzește cuptorul la 175 grade și unde o formă de chec
2. Într-un bol mare, amestecă untul topit cu bananele zdrobite.
3. Adaugă zahărul, oul și esența de vanilie și amestecă bine
4. Într-un alt bol, combină făina, bicarbonatul de sodiu și sarea
5. Încorporează ingredientele uscate în amestecul de banane și amestecă până când sunt bine combinate
6. Toarnă aluatul în formă de chec și coace timp de 60 - 65 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
C. Smoothie nutritiv
Bananele înnegrite sunt un adaos excelent pentru smoothie-uri, oferind o dulceață naturală și o textură cremoasă.
Rețetă:
- o banană
- 1 cană lapte
- 1/2 cană de iaurt
- 1 - 2 linguri de miere
- o mână de spanac
- gheață
D. Biscuiți cu banane și fugi de ovăz
Bananele înnegrite pot fi folosite și pentru a face biscuiți sănătoși, fără zahăr.
Ingrediente:
- 2 banane foarte coapte, zdrobite
- 1 cană de fulgi de ovăz
- 1/4 cană de stafide sau ciocolată neagră mărunțită
- 1/2 linguriță de scorțișoară
Mod de preparare:
1. Preîncălzește cuptorul la 175 grade și tapetează o tavă cu hârtie de copt
2. Într-un bol mare, amestecă bananele zdrobite cu fulgii de ovăz
3. Adaugă stafidele sau ciocolata și scorțișoara și amestecă bine.
4. Folosind o lingură, formează biscuiți pe tava pregătită
5. Coace biscuiții timp de 15 - 20 de minute sau până când devin aurii.
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Rețetă de smoothie sănătos după masa de Paște.
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase