
FDA permite o nouă afirmație conform căreia iaurtul poate reduce riscul de diabet.
Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a declarat că va permite producătorilor de iaurt să afirme că produsul lactat poate reduce riscul de diabet de tip 2, în condițiile în care tot mai mulți americani mor din cauza acestei boli și iau medicamente pentru a o combate.
FDA va permite companiilor producătoare de lactate să spună că un consum regulat de iaurt, adică cel puțin două pahare sau trei porții pe săptămână, poate reduce riscul de diabet de tip 2, conform unor dovezi științifice limitate, potrivit unei scrisori postate pe site-ul autorității de reglementare.
Ei bine, studiile sugerează că iaurtul, fiind bogat în proteine, calciu și probiotice benefice pentru sănătatea intestinală ar putea reduce riscul de diabet tip 2.
De asemenea, iaurtul are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că eliberarea glucozei în sânge este mai lentă și mai stabilă după consum.
Mai multe studii de observație au arătat o asociere inversă între consumul de iaurt și riscul de diabet tip 2.
Un studiu publicat în revista BMC Medicine în 2014 a constatat că un consum regulat de iaurt a fost asociat cu un risc redus de diabet de tip 2 în rândul adulților.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-