Peștele, efecte benefice asupra inimii. De câte ori pe săptâmână e bine să îl mănânci

photo_1510130387422_82bed34b37e9_01041500

Peștele este o sursă excelentă de proteine și, spre deosebire de alte alimente grase, are un conținut scăzut de grăsimi...

De asemenea, peștele este o sursă bună de acizi grași omega-3, care au efecte benefice asupra inimii. Cercetările au arătat că acizii grași omega-3 pot reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

The American Heart Association (AHA) recomandă consumul de pește, în special pește gras, în special cei bogați în acizi grași Omega-3 , precum somonul,  sardinele și tonul, de cel puțin de două ori pe săptămână,  pentru a reduce riscul de insuficiență cardiacă, boli coronariene, stop cardiac și cel mai frecvent tip de AVC (ischemic ). Recomandarea este publicată în revista Circulation a American Heart Association.

Însă, aceste recomandări vin și cu un mic avertisment.  Unele specii, cum ar fi rechinul, pe macroul și peștele sabie, pot fi deosebit de bogate în mercur, care se acumulează în sânge și pot provoca probleme de sănătate. Din acest motiv, aceste tipuri de pește trebuie consumate cu moderație. 

 

 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250