Sparanghelul, leac pentru mahmureală

photo_1515471209610_dae1c92d8777_59569900

Pentru a trata o mahmureală,  cercetătorii spun să beți multă apă, să vă odihniți și să mâncați sparanghel.  ...

Un nou studiu arată că aminoacizii și mineralele din extractul de sparanghel pot ușura mahmureala și protejează celulele hepatice împotriva toxinelor din alcool, notează Medicinenet. 

Cercetătorii de la Institutul de Științe Medicale și Universitatea Națională Jeju din Coreea de Sud au analizat efectul extractelor de lăstari și frunze de sparanghel asupra celulelor hepatice umane și de șobolan

„Toxicitățile celulare au fost semnificativ atenuate ca răspuns la tratamentul cu extracte de frunze și lăstari de sparanghel", a declarat cercetătorul principal B.Y. Kim, într-un comunicat de presă al Institutului Tehnologilor Alimentari. "Aceste rezultate oferă dovezi despre modul în care funcțiile biologice ale sparanghelului pot ajuta la ameliorarea mahmurelii de alcool și protejarea celulelor hepatice."

Cercetătorii au spus că aminoacizii și mineralele benefice au fost găsite în concentrații mai mari în frunze decât lăstarii.

Sparanghelul, o legumă mâncată în multe țări din întreaga lume, a fost folosită de mult timp pentru efectele sale anti-cancer, anti-fungice, antiinflamatorii și diuretice, potrivit studiului din numărul actual al Journal of Food Science.

Sparanghelul este, de asemenea, o bună sursă de acid folic, potasiu, fibre, vitamina B6, vitaminele A și C și tiamina, potrivit comitetului consultativ al sparanghelului din Michigan.

În timp, consumul de alcool cronic provoacă stres oxidativ care duce la afectarea ficatului. Mahmureala poate provoca dureri de cap, greață, diaree și sete.

 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250