Articolul de îngrijire plin de pesticide și produse cancerigene. Experții, îngrijorați
Articolul de îngrijire plin de pesticide și produse cancerigene. Experții sunt îngrijorați.
Sunt alimente care nu au ce căuta în frigider. Riscurile sunt chiar mortale. Mulți dintre noi chiar facem greșeala asta și depozităm cele patru alimente în...
Frigiderul, indispensabil în orice bucătărie modernă, poate ascunde pericole neașteptate pentru sănătatea noastră. Conform avertismentului unui expert în sănătate, există patru alimente aparent inofensive, dar care se transformă în adevărate toxine atunci când sunt puse în frigider.
În timp ce acesta este un avantaj definitiv în ceea ce privește economisirea banilor și fiind mai prietenos cu mediul înconjurător, uneori poate veni cu riscuri ascunse.
Aceste alimente comune, printre care se numără usturoiul, ceapa, ghimbirul și orezul, pot deveni surse de pericol pentru organism atunci când sunt refrigerate.
Organizațiile de sănătate au avertizat că anumite alimente nu sunt potrivite pentru depozitarea în frigider, din cauza potențialului lor de a deveni "toxice". Specialistul în sănătatea intestinului și autorul, dr. Dimple Jangda a explicat de ce devin, de fapt, toxice aceste alimente. Ea a avertizat în mod specific cu privire la patru alimente care "devin toxice atunci când sunt refrigerate".
Vezi și: De ce să nu mănânci în dormitor. Cele cinci riscuri la care te expui
O plantă populară folosită pentru a adăuga gust la multe feluri de mâncare, usturoiul poate deveni mucegăit în frigider.
"Nu cumpăra niciodată usturoi decojit și nu-l păstra în frigider pentru că începe să prindă mucegai foarte repede și mucegaiul de usturoi a fost de fapt legat de cancer. Ai văzut ce miros teribil are? Cumpărați întotdeauna usturoi proaspăt cu coajă. Decojiți-l doar când sunteți pe cale să-l gătiți și păstrați-l în afara frigiderului întotdeauna", a spus medicul.
De altfel, și Universitatea Cornell din SUA avertizează asupra riscurilor la care ne supunem dacă depozităm usturoiul în frigider.
"Depozitarea usturoiului proaspăt în frigider nu este în general o idee bună. Aceasta este din cauza faptului că bulbii de usturoi au o aciditate scăzută, ceea ce îi face vulnerabili la Clostridium botulinum, mai bine cunoscut sub numele de vinovatul din spatele botulismului", arată Universitatea Cornell din SUA, potrivit Express.
Vezi și: Cât timp este stocată Vitamina D în organism. De ce contează zona în care locuiești
Alimente în frigider - FOTO: Freepik@lenetstanfree
Lăsând o jumătate de ceapă în frigider ar putea fi periculos, a spus dr. Jangda.
"Ceapa este o cultură rezistentă la temperaturi scăzute. Când o refrigerezi, amidonul începe să se transforme în zahăr și începe să prindă mucegai. Mulți oameni fac această greșeală de a tăia o jumătate de ceapă, o gătesc și păstrează cealaltă jumătate în frigider.
Nu face asta. Începe să colecteze toate bacteriile nesănătoase din mediul înconjurător și să prindă mucegai", a mai spus dr. Jangda.
La fel ca și usturoiul și ceapa, ghimbirul este susceptibil la mucegai.
"Începe să prindă mucegai foarte repede când îl refrigerezi și acest lucru a fost legat de insuficiența renală și hepatică. Nu îl refrigerați" a spus dr. Jangda.
Dr. Jangda a făcut referire la o tendință recentă prin care oamenii lasă orezul fiert în frigider.
"Mulți oameni au început să țină orezul fiert în frigider din cauza rezistenței la amidon și cred că ajută la colesterol și la nivelurile de zahăr din sânge.
Dar de fapt, orezul este unul dintre ingredientele care prinde cel mai repede mucegaiul. Dacă îl veți refrigera, nu o faceți pentru mai mult de 24 de ore", a mai subliniat medicul.
NHS avertizează că orezul crud poate conține sporii de Bacillus cereus, bacterii care pot cauza intoxicații alimentare. Sporii pot supraviețui atunci când orezul este gătit.
Pentru a evita acest lucru, recomandă:
- Ideal, serviți orezul imediat ce a fost gătit
- Dacă acest lucru nu este posibil, răciți orezul cât mai repede posibil (ideal în decurs de o oră).
- Păstrați orezul în frigider timp de cel mult o zi până la reîncălzire
- Când reîncălziți orezul, verificați întotdeauna că este fierbinte în întregime
- Nu reîncălziți orezul de mai multe ori.
Articolul de îngrijire plin de pesticide și produse cancerigene. Experții sunt îngrijorați.
Obiectul de îngrijire pe care nu trebuie să îl folosești. Îți afectează pielea.
Cât de des ar trebui să îți speli lenjeria de pat pe timpul iernii. Temperatura la care trebuie spălate.
Acestea sunt cele cinci motive pentru care nu ar trebui să te mai epilezi.
Când este bine să faci duș? Dimineața sau seara și ce importanță are, de fapt, momentul zilei la care te speli.
De ce ai senzația că te strânge pielea după ce ai stat în piscină sau în mare.
Cum alegi culoarea ojei care să îți facă mâinile să arate mai tinere. Culoarea care nu te avantajează deloc.
De ce uscarea hainelor în interior vă poate pune sănătatea în pericol. Lucrul care reduce riscul de formare a mucegaiului.
Trucul rapid care te scapă de petele de sare de pe încălțăminte. Te salvează iarna în doar câteva minute.
Un nou studiu arată că Omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea. Cum e posibil și ce au descoperit cercetătorii.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Vrei să trăiești cu 10 ani mai mult? Iată secretul pe care puțini îl cunosc!
Cum speli corect lenjeria intimă. Detaliile pe care trebuie să le știi.
Adevărul despre cât de des ar trebui să vă spălați părul. Cum trebuie întreținut între spălări.