Londra impune restricții exporturilor de vaccinuri contra gripei

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Guvernul britanic a anunțat vineri că impune restricții la exporturile de vaccinuri împotriva gripei cu scopul de a asigura că există suficiente doze pentru populația britanică.

Ministerul Sănătății din Marea Britanie a explicat, într-un comunicat, că „a luat această măsură ca răspuns la puternica cerere de vaccin gripal provenind din alte țări cu scopul de a reduce riscul ca aceste produse să fie exportate”.

Aceasta „va proteja aprovizionarea noastră cu vaccinuri împotriva gripei în cadrul planurilor noastre de a furniza 30 milioane de vaccinuri împotriva gripei înaintea acestei ierni fără precedent”, a indicat ministrul sănătății Matt Hancock.

Programul public de vaccinare gratuită împotriva gripei a fost extins în acest an în Anglia din cauza pandemiei de COVID-19. Obiectivul autorităților din domeniul sănătății este să reducă riscurile de mortalitate în caz de contractare a două maladii (gripa şi COVID-19) şi să evite supraîncărcarea spitalelor.

Persoanele testate pozitiv în acelaşi timp de gripă şi COVID-19 riscă de două ori mai mult să moară decât cele afectate doar de COVID-19, a indicat luna trecută o anchetă a Public Health England, serviciul de sănătate publică din Anglia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel