Măști sau viziere pentru copii, la școală: ce spune un medic celebru

Angela Sabău |
Data publicării:
Elev, coronavirus, școală
Elev, coronavirus, școală

Subiectul purtării măștilor de către copii la școală a luat amploare în ultimele zile. Pe lângă asta, unii părinți se întreabă dacă vizierele ar fi mai eficiente.

Purtarea măștii de către copii la școală, în contextul în care anul școlar începe în curând, a fost nul din cele mai intens discutate subiecte în această perioadă. Părinții își pun mii de întrebări cu privire la eficiența sau ineficiența măștilor și se întreabă dacă nu cumva vizierele ar putea fi o soluție mai bună.
Iată ce a spus despre asta medicul pediatru Mihai Craiu, la B1
„Vizierele sunt ineficiente pentru prevenția unor potențiale infecții de la copil. Doar <> în orice formă sunt recomandate de experți.  Vizierele reprezintă o super-excepție și ar trebui să aibă niște caracteristici de formă și dimensiune. Probabil vizierele sunt indicate pentru profesori fără comorbidități și pentru școlari cu dizabilități sau boli ce generează contraindicație de purtat masca”, a precizat medicul Mihai Craiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel