Măști purtate incorect: avertismentul unui medic

Angela Sabău |
Data publicării:
EXCLUSIV
Maștile de protecție
Maștile de protecție

Măștile sunt încă obligatorii în spațiile publice închise, însă este un număr destul de mare de persoane care nu respectă această obligație sau le poartă incorect. Un medic atrage atenția în această privință.

Deși am trecut la un alt nivel de relaxare, măștile au rămas încă obligatorii cel puțin în spațiile publice închise. Cu toate acestea, unele persoane o poartă pe post „de colier”, sau o poartă incorect.
Medicul Gheorghe Lascu, președintele Societății de Medicină de Familie Maramureș, a arătat că acest lucru este încă periculos, având în vedere că virusul nu a dispărut și că încă mai avem cazuri de infecții, zilnic.

„Lumea nu respectă măsura de distanțare socială, nu poartă în mod corect masca în spațiile publice închise, am văzut inclusiv lucrător comercial care o poartă pe post de colier, sau foarte mulți care o poartă pe sub nas. Mi-au spus și în cabinet că nu pot respira bine. Și atunci le-am dat exemplul colegilor mei care o poartă cu orele și fac și operații între timp. O să vedem ce se întâmplă în viitorul nu prea îndepărtat”, a precizat medicul.
De asemenea, el spune că acestea pot fi reutilizate. „Multă lume spune că sun prea scumpe și că nu-și permit”, a mai spus el, completând că măștile pot fi reutilizate în siguranță, în anumite condiții. „Poți să ai câteva bucăți și să le speli, să le calci”, a mai spus el, arătând că două trei măști pe zi sunt suficiente și că acestea pot fi reutilizate.

Mănușile, când devin pericol public

Medicul Gheorghe Lascu a mai spus despre mănuși că pot reprezenta un adevărat pericol, dacă nu sunt purtate corect. „Am văzut foarte multă lume care poartă mănuși, dar cu mănușa oamenii duc mâna la nas, la gură, la ochi. Este un pericol public. Ar fi mai eficient să se spele mult mai des pe mâini”, a mai explicat el.

Medicul Gheorghe Lascu a mai arătat că pentru a se evita aglomerarea pacienților la cabinet după revenirea din starea de urgență, a pus accentul pe programări, dar continuă și telemedicina. „Continuăm și telemedicina, dar în același timp au început să vină și la cabinet; au mai multă libertate de mișcare. La nivel de cabinet de medicină de familie nu sunt mari aglomerări, decât ca de obicei, la început de săptămână. Dar noi i-am anunțat să facă programare, facem un triaj epidemiologic când vin în cabinet, este un covor îmbibat cu soluție dezinfectantă, au soluție pentru dezinfectat mâinile, masca este obligatorie de purtat în cabinet. Consultarea are loc ca de obicei, dar cu respectarea măsurilor de protecție și dezinfecție. E mai greu, într-adevăr, dar ne descurcăm. Aglomerații sunt în schimb la nivel de ambulator”, a mai spus medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel