Maternitatea Buftea, reacție oficială după acuzațiile de malpraxis

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Maternitatea Buftea - Foto: Freepick
Maternitatea Buftea - Foto: Freepick

Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea a reacționat în cazul femeii însărcinate al cărei copil a murit înainte de naștere.

"Referitor la evenimentul produs la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

Pacienta s-a prezentat în data de 27.06 a.c. la cabinetul din Ambulatoriul Integrat al spitalului, conform recomandării medicului curant (din data de 24.06.2022), pentru reevaluare clinică și ecografică, investigații clinice și paraclinice și evaluarea planului de management al cazului, inclusiv conduita terapeutică în sarcină.

Consultul pacientei s-a realizat imediat, iar medicul curant a propus internarea pacientei în Secția Obstetrică Ginecologie a spitalului pentru supraveghere de specialitate și monitorizarea sarcinii.

De la momentul internării s-au efectuat analize de laborator, examen ecografic, înregistrări cardiotocografice, pacienta având o stare generală bună, fără a fi în travaliu.

Pe parcursul internării au fost realizate toate recomandările medicale consemnate în foaia de observație, pacienta fiind în atenția cadrelor medicale, începând cu momentul internării, pe parcursul acesteia și până la externare. În toată această perioadă, pacienta nu a acuzat simptome care să determine schimbarea procedurilor/recomandărilor consemnate în foaia de observație. În decurs de 12 ore au fost efectuate trei înregistrări cardiotocografice de rutină, la ultima dintre acestea fiind constatată absența bătăilor cardiace fetale, fapt confirmat și la examenul ecografic. Pacienta a fost informată în legătură cu absența activității cardiace fetale, i-a fost explicată conduita terapeutică de urmat în acest caz și a primit îngrijirile de specialitate necesare.

Cazul a fost analizat la Raportul de Gardă al spitalului, fiind demarată și o anchetă internă în acest sens.

Deoarece în prezent este în derulare o anchetă penală, nu putem face publice alte informații cu privire la această situație regretabilă, dar, la finalizarea cercetării în curs, vom publica rezultatele acesteia.

Asigurăm pacienții și aparținătorii pacienților care sunt internați sau accesează serviciile oferite de Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea de faptul că, întotdeauna, politicile și proiectele noastre au avut în centrul atenției pacientul, iar preocuparea pentru creșterea calității serviciilor medicale este un obiectiv permanent al angajaților spitalului", se arată într-un comunicat de presă al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Buftea.

Reacția Spitalului vine în contextul în care familia unei femei, însărcinată în 39 de săptămâni, acuză medicii de la Spitalul Buftea de malpraxis, după ce bebelușul lor ar fi murit înainte să se nască. Familia a acuzat spitalul că femeia a fost lăsată să aștepte până când bebelușul său a murit în pântec. Evenimentul s-a întâmplat în urmă cu două luni.

 

1. -imagine fara descriere- (spitalului-de-obstetrica-ginecologie-buftea-_61271200.png)

Foto: Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel