Medicul din Dâmbovița care a eliberat 10 certificate de vaccinare false unor fotbaliști, pus sub control judiciar

Dana Lascu |
Data publicării:

Magistrații de la Judecătoria din Găești au decis ca medicul din Dâmbovița, care este o femeie în vârstă de 47 de ani, acuzată că a eliberat certificate de vaccinare false COVID-19 unor fotbaliști, să fie plasată sub control judiciar. Soțul acesteia, care este acuzat că a instigat-o să comită faptele, este în arest la domiciliu. Cei doi și-au recunoscut faptele. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești a anunțat că medicul de familie din Corbii Mari este acuzată că a solicitat Casei de Asigurări de Sănătate Dâmbovița decontarea contravalorii serviciilor de vaccinare împotriva COVID-19 pentru mai multe persoane, acestea fiind raportate în registrul electronic ca având schema completă de vaccinare, deși în realitate aceste persoane nu au fost vaccinate contra COVID-19. 

Medicul de familie, care este o femeie în vârstă de 47 de ani, a întocmit – susțin procurorii - 10 certificate false de vaccinare. Cel de al doilea inculpat în acest caz este soțul medicului, care ar fi instigat-o pe aceasta la săvârșirea faptelor, mai arată procurorii.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., femeia în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și ea ar fi decontat ilegal suma de 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor.

Cei doi şi-au recunoscut faptele. În acest context, magistratul din cadrul Judecătoriei Găești a dispus plasarea sub control judiciar a medicului de familie și i-a interzis să își exercite profesia pe perioada acestei măsuri. Față de soțul ei, instanța a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel