Migrația medicilor: ce îi determină pe tinerii medici să plece în străinătate. Nu sunt salariile

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Medic
Medic

Un chestionar care era adresat tinerilor medici și studenților din anii terminali a relevat care sunt motivele care îi determină pe tinerii medici să plece în străinătate. Surprinzător, pe primul loc nu era salariul. 

Tema migrației medicilor din țară a fost un subiect intens dezbătut, în special înainte de majorarea salariilor din sistemul medical.  Numărul celor ce aleg să plece este, încă, destul de mare.

Un chestionar care era adresat tinerilor medici și studenților din anii terminali a încercat să determine care este motivul pentru care pleacă tinerii medici din țară. Răspunsul a fost surprinzător, pentru că nu salariul era pe primul loc.

Prof.dr. Cătălina POIANĂ, Președinte Colegiul Medicilor din București, medic primar endocrinolog la Institutul Parhon, a explicat, la Interviurile DC Medical, care au fost rezultatele acelui chestionar:

„A fost un chestionar care a fost adresat tinerilor medici și studenților din anii terminali și, practic, am încercat să vedem ce anume îl determină pe un tânăr să plece și nu era salariul, ci era respectul în societate, condițiile de muncă.

Medicii noștri sunt bine pregătiți și își doresc să muncească în niște condiții în care să poată să asigure îngrijiri la cele mai înalte standarde, pacienților”, a explicat ea. 

Mai multe detalii pe această temă găsiți în materialul video atașat

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel