Ministerul Sănătății, stadiul distribuirii vaccinurilor gripale

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministerul Sănătății    Foto: Digi24.ro
Ministerul Sănătății Foto: Digi24.ro

La nivelul Ministerului Sănătății va fi constituit un grup de lucru format din medici specialiști, medici de familie, reprezentanți ai comisiilor de specialitate si Ministerului Sănătății, ai Institutului Național de Sănătate Publică și ai Societății Române de Microbiologie, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică București, recum si reprezentanti ai pacienților care are rolul ca, până la data de 15 decembrie 2019, să identifice toate deficiențele in funcționarea Programului național de vaccinare, dar și în cadrul campaniei de vaccinare antigripala gratuită.

Potrivit cunui comunicat remis presei, grupul se lucru va prezenta ministrului Sănătății un set de măsuri pentru îmbunătățirea acestor programe si activitati de sănătate publică.

"Ministerul Sănătății a achiziționat anul acesta 1 500 000 de doze de vaccin gripal, cu 200 000 de doze mai mult față de anul trecut.

Toate aceste doze de vaccin gripal au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică. Ultima tranșă a fost distribuită în 5-6 noiembrie a.c.

Cu cele 1 500 000 doze se poate face imunizarea de la grupa de vârstă 3 ani in sus.

Medicii de familie au început să ridice și ultima tranșă de vaccin.

Urmează ca, la sfârșitul lunii să fie livrate și cele 9 200 de doze pentru imunizarea copiilor cu vârste între 6 luni si 3 ani, conform calendarului stabilit.

Dacă dozele de vaccin vor fi insuficiente, acordul cadru încheiat de MS cu furnizorul prevede posibilitatea suplimentarii numărului acestora.

Menționăm că, repartiția dozelor de vaccin pe județe se face în functie de catagrafierea realizată de medicii de familie, precum și de informările acestora către direcțiile de sănătate publică", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.


Până în data de 10.11.2019 s-au vaccinat 550 000 de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire in cadrul campaniei gratuite a MS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel