Ministerul Sănătății, proiect pentru prețuri maxime la medicamente

Bogdan Cotigă / 12 sep 2018 / 14:25
Farmacie
Farmacie

Un proiect de ordin pentru aprobarea preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii. 

Preţurile medicamentelor de uz uman cuprinse în Canamed sunt valabile până la data de 1 octombrie 2019, se arată în proiect. Conform proiectului aflat în dezbatere, se aprobă preţurile maximale ale medicamentelor de uz uman valabile în România, care pot fi utilizate/comercializate exclusiv de farmaciile comunitare/oficinele locale de distribuţie/farmaciile cu circuit închis şi drogheriile care nu se află în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate şi/sau direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti sau/şi cu Ministerul Sănătăţii, cuprinse în Catalogul public. Anexele publicate pe site-ul Ministerului Sănătăţii cuprind preţurile de referinţă la medicamentele generice şi inovative.

Zece zile de dezbatere publică

Proiectul de ordin pentru aprobarea preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman, valabile în România, care pot fi utilizate/comercializate de către deţinătorii de autorizaţie de punere pe piaţă a medicamentelor sau reprezentanţii acestora, distribuitorii angro şi furnizorii de servicii medicale, pentru acele medicamente care fac obiectul unei relaţii contractuale cu Ministerul Sănătăţii, casele de asigurări de sănătate şi/sau direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, cuprinse în Catalogul naţional al preţurilor medicamentelor autorizate de punere pe piaţă în România, pentru aprobarea preţurilor maximale ale medicamentelor cuprinse în Catalogul public, a preţurilor de referinţă generice şi a preţurilor de referinţă inovative, a fost afişat pe site-ul MS marţi, iar în termen de zece zile se pot face propuneri. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy