Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Bistrița: restricțiile vor fi ridicate cât mai rapid

Adisa Codruț |
Data publicării:
Alexandru Rafila. Foto: Print screen conferință
Alexandru Rafila. Foto: Print screen conferință

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat sâmbătă, 12 februarie, la Bistrița, că restricțiile impuse din cauza pandemiei vor fi ridicate cât mai repede.

Aflat la Bistrița, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, 12 februarie, că, atunci când situația o va impune, restricțiile vor fi ridicate. Oficialul a mai afirmat că numărul de infectări este în scădere, iar scoaterea stării de alertă va aduce și ridicarea multor restricții.

"Restricțiile vor fi ridicate cât mai rapid, în momentul în care situația epidemiologică o va permite. Astăzi au fost 18.000 de cazuri înregistrate. Chiar dacă numărul este în scădere rapidă, nu sunt puţine, şi aşteptăm un moment  optim în care aceste restricţii să permită şi desfăşurarea în siguranţă, din punct de vedere al sănătăţii publice, a tuturor activităţilor.

Nu are rost să ne angajăm la termene, dar cu siguranţă, termenul va fi cât mai rapid, în momentul în care situaţia o va permite", a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Bistrița, potrivit Antena 3. 

Rafila a mai amintit că în spațiile aglomerate va exista recomandarea purtării măștii, dar nu va mai fi o obligație.

Oficialii anunță sâmbătă, 12 februarie, 18.751 de noi îmbolnăviri cu infecția COVID. ”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 12 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 18.751 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  157 decese, dintre care 13 anterioare intervalului de referință”, se arată într-un comunicat. 

Vineri, 11 februarie, s-au raportat 22.737 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID și 132 de decese (71 bărbați și 61 femei), dintre care 5 anterioare intervalului de referință.

Joi, 10 februarie, s-au anunțat 26.466 de noi cazuri COVID și 139 de morți din cauza acestei boli. ”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 10 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 26.466 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  139 decese, dintre care unul anterior intervalului de referință”, se arată într-o informare.

Miercuri, 9 februarie, au fost raportate 27.346 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2 și 176 decese.

Marți, 8 februarie, s-au înregistrat puțin peste 36.000 de noi îmbolnăviri cu infecția COVID: ”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 8 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 36.269 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 193 decese, dintre care 9 anterioare intervalului de referință”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel