Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: în România s-a dezvoltat exclusiv piața abonamentelor de sănătate, mai puțin asigurările private

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Alexandru Rafila. Foto: Print screen conferință
Alexandru Rafila. Foto: Print screen conferință

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat la conferința „Quo Vadis 2022!” - Ediția a IV-a, Asigurările private de sănătate-soluție pentru finanțarea sănătății” că e nevoie de educație financiară, dar și de educație pentru sănătate.

 

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a afirmat, la conferința „Quo Vadis 2022!” - Ediția a IV-a, Asigurările private de sănătate-soluție pentru finanțarea sănătății”, organizată de DC Media Group, că educația financiară este puțin dezvoltată în România, la fel ca și educația pentru sănătate.

”Este adevărat. Educația financiară este unul dintre aceste elemente care ar trebui dezvoltate în România, de alte tipuri de educație, nu neapărat numai financiară, inclusiv educația pentru sănătate ar trebui să aibă un impact pentru că dezvoltarea comportamentelor preventive ar duce și la dezvoltarea unui comportament care să genereze interes pentru asigurările private de sănătate, dar înainte să facem educație financiară cred că noi trebuie să avem ce să le comunicăm copiilor noștri și concetățenilor noștri legat de oportunitățile pe care le oferă asigurările private de sănătate. 

Problema este puțin mai complexă și ea trebuie să țină cont de pachetele de servicii care în momentul de față sunt oferite cetățenilor din România, care servicii de sănătate ar putea să facă subiectul asigurărilor private de sănătate; care sunt deductibilitățile și dacă acestea ar putea să fie modificate sau adaptate situației încât tot mai mulți concetățeni să favorizeze sau să acceseze acest tip de asigurări.

Din păcate, în România s-a dezvoltat exclusiv piața abonamentelor de sănătate, mai puțin asigurările private de sănătate tocmai datorită impreciziei de a stabili care dintre serviciile medicale ar putea să fie subiectul acestui tip de asigurări”, afirmă ministrul Rafila.

Potrivit acestuia, Ministerul Sănătății împreună cu CNAS, cu reprezentanți ai companiilor de asigurări și ai Ministerului de Finanțe ar trebui să poată să aibă o discuție și să stabilească un document. 

”Toată lumea așteaptă creșterea procentului din PIB din partea bugetului de stat sau a bugetului asigurărilor de sănătate, dar bani noi trebuie să vină și din zona asigurărilor private”, amintește Alexandru Rafila.

Acesta a mai precizat că s-ar bucura dacă la finalul conferinței s-ar elabora un principiile unui document care să stea la baza viitoarelor asigurări de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel