Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, prima conferință de presă la preluarea mandatului

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ioana Mihaila. Foto: Facebook
Ioana Mihaila. Foto: Facebook

Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății va susține astăzi o conferință de presă, 21 aprilie a.c., orele 19.30, o conferință de presă la preluarea mandatului. 

"Managementul defectuos şi lipsa de coordonare dintre diferite niveluri de asistenţă medicală au dus la situaţii precum transferul pacienţilor de la Foişor. Dar avem o şansă istorică să remediem măcar o parte dintre aceste probleme în perioada următoare.

Mandatul meu se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe următoarele trei priorităţi:

În primul rând, atragerea şi utilizarea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii în sănătate. Am propus investiţii de 2,6 miliarde euro în infrastructura de sănătate în PNRR. Pot face diferenţa între viaţă şi moarte, între demnitate şi disperare pentru oameni.

În al doilea rând, creşterea accesului la servicii medicale de bază.

În al treilea rând, reforma managementului spitalelor şi a serviciilor de sănătate. Avem nevoie de oameni pregătiţi în funcţii de conducere. Competenţa este o necesitate, nu un moft

Vom organiza concursuri pentru celelalte funcții în managementul sanitar. Proiectele Ministerului Sănătății din următoarea perioadă se vor subscrie, în principal, acestor 3 priorități - multe proiecte începute deja în mandatul lui Vlad Voiculescu. Le voi continua fără ezitare.", a precizat noul ministru al Sănătății. 

Conferința de presă susținută de noul ministru Ioana Mihăilă va avea loc la sediul Ministerului Sănătății. 

Conferința va fi transmisă LIVE, de la ora 19.30, pe canalele de Youtube și Paginile de Facebook ale Dc  News și DC Medical, dr și pe DC News. TV. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel