Ministrul Sănătăţii: Nu cred în măsurile represive; nu trebuie să ne supărăm pe cei care trag semnale de alarmă

Dr. Victor Costache, ministrul Sănătății
Dr. Victor Costache, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat vineri, la Iaşi, că nu crede în măsuri represive şi a menţionat, referitor la plângerea penală pe numele directorilor Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi şi respectiv a celui de la Institutul de Psihiatrie Socola, de către deputatul USR Emanuel Ungureanu, că "nu trebuie să ne supărăm pe cei care trag semnale de alarmă.

"Nu cred în măsurile represive. Cred foarte mult în onestitate, dialog. Haideţi să fim sinceri, ştim foarte bine că, în Sănătate, s-a investit prea puţin şi sărăcia este greu de manageriat. Susţinem programul de investiţii în infrastructură, dar, pe de altă parte, nu vom încuraja furtul şi lipsa de onestitate. De aceea pot să vă spun că am venit cu reprezentantul Băncii Mondiale de Investiţii, dar şi cu şeful Corpului de Control", a spus ministrul Sănătăţii, Victor Costache, răspunzând întrebării dacă va sancţiona directorii spitalelor ieşene din subordinea ministerului, notează Agerpres. 

Cu acelaşi prilej, Costache a menţionat, referitor la plângerea penală pe numele directorului Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi şi a celui de la Institutul de Psihiatrie Socola, de către deputatul USR Emanuel Ungureanu, că "nu trebuie să ne supărăm pe cei care trag semnale de alarmă".

"Domnul Emanuel Ungureanu nu face parte din Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii.(...) Pe de altă parte, nu trebuie să ne supărăm pe cei care trag semnale de alarmă. Lumea se supără deseori pe cei care trag semnale de alarmă. Ştiu că au existat mici conflicte între astfel de persoane, cum este domnul Ungureanu, şi predecesorii mei la Ministerul Sănătăţii. Noi trebuie să vedem care sunt problemele semnalate şi de aceea mă aflu pentru două zile în Iaşi, pentru a vizita majoritatea spitalelor şi să vedem toate problemele. Nu toate problemele semnalate, ci toate problemele pe care le putem parcurge şi vedea în cursul acestei vizite. Sunt ieşean, sunt născut în Iaşi, m-am format ca student în spitalele din Iaşi şi le ştiu foarte, foarte bine", a răspuns ministrul la o întrebare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel