Ministrul Sorina Pintea consideră că publicitatea pentru dispozitivele care încălzesc tutun trebuie "limitată"

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Foto: DC MEDICAL
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Foto: DC MEDICAL

Ministerul Sănătăţii va face publice pe site informări periodice privitoare la riscurile utilizării dispozitivelor care încălzesc tutun, a anunţat, vineri, ministrul Sorina Pintea, care a precizat că doreşte limitarea publicităţii în cazul acestora.

"Noi am înfiinţat în cadrul Ministerului Sănătăţii o subcomisie în cadrul comisiei de toxicologie şi toxicodependenţă, care analizează împreună cu alţi specialişti posibilitatea de publica pe site informări periodice privitoare la riscurile pe care şi le asumă fumând cu aceste dispozitive. (...) Avem în vedere măsuri pe care să le luăm: limitarea publicităţii pentru aceste dispozitive. (...) Ce este mai interesant este că dacă în cazul tutunului simplu ştim că urmările apar pe termen lung, ştim ce se întâmplă, se pare că în cazul acestor dispozitive cu tutun încălzit pot să apară efecte grave pe termen scurt. De aceea şi chestiunea cu publicitatea o vom grăbi, iar ceea ce face subcomisia deja va fi vizibil pe site, astfel încât să atragem atenţia asupra consumului acestui tutun încălzit", a declarat ministrul Sănătăţii într-o conferinţă de presă, notează Agerpres.

Pe de altă parte, Pintea a precizat că la unităţile de primiri urgenţe va fi un formular pe care îl vor completa medicii când primesc pacienţi care inhalează substanţe toxice.

"Acel formular va permite medicilor ca atunci când se prezintă cineva în unitatea de primiri urgenţe cu această simptomatologie, să poată să anunţe", a explicat ministrul Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel