Mircea Beuran rămâne în arest la domiciliu: măsura preventivă a fost prelungită

Angela Sabău |
Data publicării:
Mircea Beuran, la audieri. Foto: Agerpres
Mircea Beuran, la audieri. Foto: Agerpres

Medicul Mircea Beuran rămâne în arest la domiciliu, după ce Tribunalul București a decis prelungirea acestei măsuri preventive.

Tribunalul Bucureşti a decis azi prelungirea arestului la domiciliu în cazul medicului Mircea Beuran. El este cercetat de DNA pentru luare de mită. Potrivit anchetatorilor, el ar fi primit o mită de 10.000 de euro pentru a-i aranja unui medic ocuparea unui post de asistent universitar la UMF "Carol Davila" Bucureşti.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, notează agerpres.ro. Beuran a fost reţinut pe 13 februarie de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. A doua zi, Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA de arestare preventivă a chirurgului Mircea Beuran, însă instanţa a decis ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu.

Beuran este acuzat că a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul UMF "Carol Davila" scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către medicul care i-a dat mită. Procurorii notau că postul respectiv nu a fost scos la concurs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel