Monica Odagiu, accident. Gindrovel Dumitra, comparație: O dovadă extraordinară! La fel se întâmplă și în cazul medicilor

Sonia Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
Monica Odagiu - Foto: Instagram Monica Odagiu
Monica Odagiu - Foto: Instagram Monica Odagiu

Digitalizarea poate fi "cutia neagră" a medicinei. Gindrovel Dumitra, comparație cu accidentul Monicăi Odagiu.

Întrebat dacă toate informațiile legate de consulturi, intervenții sau alte servicii medicale ce rămân într-o bază de date pot deveni ”dovadă” respectivului act medical, adică ”se vede clar cum a decurs intervenția, fie că e într-o sală de chirurgie, fie într-un cabinet de consultații”, dr. Gindrovel Dumitra a  făcut referire la o situație recentă, mai exact la un accident de circulație ce a avut loc duminica trecută, în care actrița Monica Odagiu a accidentat mortal o persoană care a sărit în fața mașinii.

Momentul în care actrița Monica Odagiu a accidentat mortal un pieton a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. Maşina condusă de Monica Odagiu venea dinspre Calea Victoriei spre Știrbei Vodă. Din primele cercetări, bărbatul de 35 de ani ar fi traversat neregulamentar.

Mai mult, pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate observa cum mașina condusă de Monica Odagiu virează puternic spre stânga, către sensul de mers opus, imediat după ce îl lovește pe pieton. Martorii din zonă au auzit impactul de la zeci de metri distanță.

Monica Odagiu a fost testată cu aparatele alcooltest şi drugtest, iar rezultatele au ieșit negativ.

”Am văzut recent, au fost distribuite imagini cu un accident de circulație, în care a fost implicată o actriță, și în care, pur și simplu, un tânăr s-a aruncat în fața mașinii. Sigur, în momentul în care știrea vine în modul acest, șoferița afirmă că tânărul s-a aruncat pur și simplu în fața mașinii nu creează foarte multă emoție, nu aduce foarte multă veridicitate. Spune așa ca să se apere.

Ei bine, în momentul în care au apărut imaginile, comentariile au fost pe măsură.

Nimeni nu putea să evite ceea ce s-a întâmplat acolo și cum, în acest moment, din punctul de vedere al dumneaei, al șoferului, aceste imagini digitale reprezintă o dovadă extraordinară”, a explicat dr. Gindrovel Dumitra, în exclusivitate, în cadrul dezbaterii ”Ce probleme din sistem poate rezolva digitalizarea Sănătății?" organizată de DC Media Group.

Mergând pe această idee, medicul susține că ”la fel se întâmplă și în cazul medicilor. Sunt foarte multe situații, mi se întâmplă și mie în cabinet, chiar ieri am avut o situație în care unul dintre pacienți s-a prezentat la cabinet și nu își aducea aminte când i-am recomandat un anumit medicament.

Colegii mei, asistenții, își aduceau aminte foarte clar că i s-a prescris o rețetă, era și consemnată în fișă, însă afirmația sa era că Nu l-am luat, că nu am înțeles, că nici nu mi-ați spus.

Ei bine, în momentul în care toate aceste elemente vor fi consemnate, eu nu cred că medicii au de ce să se ascundă”, a mai spus dr. Gindrovel Dumitra.

Vezi și: Puncte albe pe harta României și "inepția" din lege. Buzoianu: Surpriza, într-un mod foarte bizar. În țara asta există mai mult acces la Internet decât la canalizare. Digitalizarea nu e un moft

Monica Odagiu, mesaj în urma accidentului

 

Monica Odagiu spune că a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a evita tragedia.

"Primele mele gânduri merg spre o familie care astăzi a pierdut pe cineva iubit", este mesajul transmis, duminică, de Monica Odagiu.

"Astăzi am trăit o experiență tragică, fiind pusă într-o situație in care efectiv nu am mai avut ce să fac decât să privesc neputincioasă cum se stinge un om în fața mea, deși am incercat să evit acest tragic eveniment. Sunt traumatizată pentru că nu îmi ies din minte acele clipe teribile în care acel om s-a stins și nu doresc nimănui să treacă prin asta. Îmi cer scuze tuturor celor care așteptau o reacție imediată din partea mea, dar vă rog să mă credeți că în acele momente nu am fost în stare.

Departe de mine gândul de a ascunde vreo chestiune relevantă vizavi de acest tragic eveniment și vreau să subliniez că totul a fost înregistrat pe camerele video, iar cei care se ocupa de caz si au apucat să le verifice apreciază că nu am greșit, reacțiile mele în acele clipe fiind firești și corecte. Primele mele gânduri merg spre o familie care astăzi a pierdut pe cineva iubit.

Din păcate eu nu am putut schimba în niciun fel acest final, deși am făcut tot ceea ce se putea face in acele secunde pentru a evita o tragedie. Vă rog pe toți să mă înțelegeți că în aceste momente am și eu nevoie de liniște ca să pot să trec peste șoc. Vă mulțumesc  dacă lăsați legea să-și spună cuvântul", a transmis Monica Odagiu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel