Noua Zeelandă a votat legalizarea eutanasiei la pacienții cu boli terminale

Dana Lascu |
Data publicării:
Pacient
Pacient

Peste 2,4 milioane de persoane au participat la referendumul care a avut loc alături de alegerile generale din Noua Zeelandă, de pe 17 octombrie care va stabili legalizarea eutanasiei și a canabisului. 

Prim-ministrul Jacinda Ardern a câștigat alegerile, asigurându-și un al doilea mandat și o majoritate fără precedent pentru Partidul său Laburist de centru-stânga.

La aceleași alegeri, Noua Zeelandă a fost chemată să voteze și legalizarea eutanasiei pentru pacienții cu boli incurabile în faze terminale, dar și dacă ar trebui legalizat canabisul – dar 53,1% dintre alegători au spus nu.

Rezultatele oficiale ale votului privind eutanasiere vor fi publicate pe 6 noiembrie, iar legea va intra în vigoare un an mai târziu.

„Noua Zeelandă a devenit o societate mai plină de compasiune și mai umană. Mii de neozeelandezi care ar fi putut suferi decese chinuitoare vor avea de ales, demnitate, control și autonomie asupra propriilor corpuri, protejate de statul de drept”, a declarat partidul politic ACT, al cărui lider David Seymour a susținut Legea pentru sfârșitul vieții.

Legea conține mai multe prevederi care stabilesc cine sunt cei eligibili să primească „moarte asistată”.

Persoana trebuie să fie cetățean din Noua Zeelandă sau rezident permanent, cu vârsta peste 18 ani, cu o boală terminală „susceptibilă să pună capăt vieții persoanei în termen de 6 luni”; se află într-o „stare avansată de declin ireversibil al capacității fizice”; și se confruntă cu „suferință insuportabilă care nu poate fi ușurată într-un mod pe care persoana îl consideră tolerabil”, notează CNN

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel