O pacientă din Constanța a fost adusă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti cu un elicopter SMURD

Georgiana Ioniță / 16 dec 2019 / 15:11
Heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti FOTO Facebook
Heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti FOTO Facebook

O pacientă cu anevrism cerebral a fost adusă, astăzi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti fiind transportată de la Constanţa cu un elicopter SMURD. După aterizarea elicopterului pe heliport, pacienta a fost preluată de personalul Unităţii de Primiri Urgenţe al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, iar apoi a fost internată pe secţia de neurochirurgie.


Pacienta, în vârstă de 40 de ani, este în stare stabilă şi va fi reevaluată clinic şi imagistic cu angioCT pentru a se stabili cu exactitate nevoia şi soluţia terapeutică optimă. În măsura în care patologia permite, în perioada imediat următoare se va interveni prin tehnici de radiologie intervenţională în vederea excluderii anevrismului, anunță biroul de presă al SUUB într-un comunicat remis presei. 

Heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a devenit funcţional la începutul lunii decembrie. Lucrările de construcţie la cel mai modern heliport medical în terasă din România au început în luna aprilie a acestui an.

La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost dat în folosinţă săptămâna trecută şi Blocul Operator Central. Cele 11 săli sunt dotate cu aparatură medicală de înaltă performanţă. Printre echipamentele medicale din BOC regăsim: O-arm (CT mobil), C-arm (Rx mobil), neuronavigaţie şi neuromonitorizare, microscop operator pentru neurochirurgie, coloană laparoscopie 3D, sisteme sigilare vasculară, lămpi scialitice, console anestezie, defibrilatoare, aparate de anestezie de înaltă performanţă cu capacitate de recrutare pulmonară şi altele importante pentru actul medical.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy