Om de știință, avertisment: Lumea trebuie să pregătescă vaccinul pentru următorul virus pandemic în doar 100 de zile

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Om de stiinta, avertisment @ Alena Shekhovtcova
Om de stiinta, avertisment @ Alena Shekhovtcova

Profesorul Sarah Gilbert a spus că a durat aproximativ 300 de zile de la identificarea COVID-19 până la aprobarea primelor vaccinuri, dar, pentru a preveni o viitoare pandemie, răspunsul trebuie să fie mult mai rapid.

Oamenii de știință din spatele vaccinului Oxford COVID au îndemnat lumea să lanseze o provocare pentru următorul potențial virus pandemic, așa-numitul Boala X, în doar 100 de zile.

Într-un interviu acordat Sky News, profesorul Sarah Gilbert a spus că au fost necesare aproximativ 300 de zile (aproximativ un an) de la identificarea COVID-19 în China până la aprobarea primelor vaccinuri de către autoritățile medicale.

Pentru a preveni impactul catastrofal al unei viitoare pandemii, răspunsul trebuie să fie mult mai rapid

”Nu vorbim despre a face același lucru din nou, ci doar să o facem mai repede”, a spus profesorul Sarah Gilbert. "Trebuie să fim mult mai bine pregătiți, pentru a nu fi nevoiți să pornim din același loc data viitoare.” atenționează el. 

În aceasta inițiativă, profesorul Gilbert se va alătura directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății, consilierului medical al președintelui SUA, prof. Anthony Fauci, șefilor farmaceutici și reprezentanților guvernului la Summit-ul global de pregătire pentru pandemie de la Londra.

Ținta de 100 de zile a fost propusă inițial de guvernul Regatului Unit în timpul președinției sale G7 în iunie 2021 și susținută de liderii G7 și G20. Un răspuns atât de rapid la COVID ar fi salvat milioane de vieți și trilioane de dolari în întreaga lume.

Oamenii de știință trebuie să construiască o bibliotecă de vaccinuri

Profesorul Sarah Gilbert a mai spus că oamenii de știință trebuie să construiască o bibliotecă de vaccinuri împotriva familiilor de viruși care ar putea reprezenta cauza celor mai mari amenințări pandemice. 

”Am dori să facem stocuri de semințe (proba de referință a virusului) pentru o serie de vaccinuri diferite”, a spus ea. ”Apoi am începe să facem teste clinice, astfel încât să putem analiza răspunsul imun pentru fiecare dintre diferitele tipuri de viruși pentru a vedea dacă este probabil să fie protector. Vrem să mergem cât de departe putem și apoi să avem un stoc mic de vaccin gata de utilizare și capacitatea de a crește rapid producția, dacă ar exista un potențial focar” a continuat Sarah Gilbert. (Citește mai mult pe DC NEWS)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel