OMS, anunț despre hepatita "misterioasă": Cel puțin 228 de cazuri raportate de la 1 mai

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
OMS - Foto: Freepick
OMS - Foto: Freepick

Organizația Mondială a Sănătății a transmis noi cifre despre hepatita "misterioasă".

Cel puțin 228 de cazuri de hepatită misterioasă infantilă au fost anunțate până marți la OMS, iar alte zeci de cazuri sunt în curs de investigare.

Un purtător de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat marți că a primit rapoarte cu privire la cel puțin 228 de cazuri probabile de hepatită infantilă, iar alte zeci de cazuri sunt în curs de investigare.

„Începând cu 1 mai, cel puțin 228 de cazuri probabile au fost raportate la OMS din 20 de țări, cu peste 50 de cazuri suplimentare în curs de investigare", a declarat Tarik Jasarevic de la OMS, în cadrul unei conferințe de presă la Geneva, conform Reuters, citează Mediafax.

Autoritățile sanitare din întreaga lume investighează o creștere misterioasă a cazurilor grave de hepatită - inflamație a ficatului - la copiii mici, care a dus la cel puțin un deces.

Inițial, au fost identificate peste 190 de cazuri, majoritatea în Marea Britanie, care a raportat 111 cazuri din ianuarie.

Alte țări, printre care Statele Unite, Israel, Danemarca, Irlanda, Olanda și Spania au raportat, de asemenea, un număr mai mic de cazuri.

Semnalul de alarmă a venit din Scoția, pe 6 aprilie, în condițiile în care copiii erau foarte bolnavi. Mai mulți au avut nevoie chiar de transplant de ficat, iar un copil a murit. O altă îngrijorare vine din faptul că aceste cazuri nu erau legate de virusurile tipice asociate de obicei cu această afecțiune - hepatita A, B, C, D și E.

Hepatită "misterioasă" din România, INFIRMATĂ. Ministerul Sănătății: Nu a fost depistat, până în prezent, NICIUN caz

 

Cele două cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatitic de cauză necunoscută la un copil de 10 ani şi la un altul de 8 luni au fost infirmate, a informat, luni, Ministerul Sănătăţii.

Potrivit ministerului, în România nu a fost depistat, până în prezent, niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută.

"Cele două cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatitic de cauză necunoscută ale unor copii de 10 ani, respectiv 8 luni au fost infirmate. Pentru o corectă informare a opiniei publice, precizăm că, în România, nu a fost depistat, până în prezent, niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută", a precizat Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Educaţiei anunţa pe data de 28 aprilie încă două cazuri suspecte de hepatită acută.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii precizau atunci că se aşteaptă rezultate ale analizelor.

Primul caz suspect de hepatită de cauză necunoscută, infirmat ulterior, s-a înregistrat la o fetiţă în vârstă de cinci ani. Ea a fost însă diagnosticată cu boala Wilson şi insuficienţă hepatică şi a suferit un transplant de ficat pe 30 aprilie, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel