OMS: Pregătirea pentru situații de urgență în cazul focarului de coronavirus din China

Infecția e dată de un coronavirus
Infecția e dată de un coronavirus

OMS a primit informații suplimentare detaliate de la Comisia Națională de Sănătate despre focarul de coronavirus din China.

 

OMS este asigurat de calitatea investigațiilor în curs și de măsurile de răspuns implementate la Wuhan și angajamentul de a împărtăși informații în mod regulat.

Dovezile sunt foarte sugestive că focarul este asociat cu expuneri pe o piață de fructe de mare din Wuhan. Piața a fost închisă la 1 ianuarie 2020. În această etapă, nu există nicio infecție în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății și nici o dovadă clară a transmiterii de la om la om. Autoritățile chineze își continuă activitatea de supraveghere intensivă și măsuri de monitorizare, precum și investigații epidemiologice suplimentare, se arată pe site-ul oficial al Organizației Mondiale a Sănătății.

Printre cele 41 de cazuri confirmate, a existat un singur deces. Această moarte a avut loc la un pacient cu afecțiuni medicale subiacente grave.

China a împărtășit secvența genetică a noului coronavirus la 12 ianuarie, care va fi de mare importanță pentru alte țări pentru a utiliza kituri de diagnostic specifice.

Clusterul a fost raportat inițial la 31 decembrie 2019, când a fost informat biroul OMS China. Autoritățile chineze au identificat un nou tip de coronavirus (coronavirus nou, nCoV), care a fost izolat la 7 ianuarie 2020. Testele de laborator au fost efectuate pe toate cazurile suspectate identificate prin depistarea cazurilor active și revizuirea retrospectivă. Au fost exclusi alți agenți patogeni respiratorii, cum ar fi gripa, gripa aviară, adenovirusul, coronavirusul sindromului respirator sever acut (SARS-CoV), coronavirusul sindromului respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV).

Conform informațiilor transmise OMS de autoritățile chineze la 11 și 12 ianuarie, 41 de cazuri cu infecție cu coronavirus inedite au fost diagnosticate preliminar în orașul Wuhan. Din cele 41 de cazuri raportate, șapte sunt grav bolnave. Acest lucru este atunci când a fost raportat un singur deces, menționat mai sus, la un pacient cu alte afecțiuni de sănătate subiacente. Șase pacienți au fost eliberați din spital. Debutul simptomelor celor 41 de cazuri confirmate nCoV variază între 8 decembrie 2019 și 2 ianuarie 2020. Nu s-au detectat cazuri suplimentare de la 3 ianuarie 2020.

Semnele și simptomele clinice raportate sunt în principal febră, cu câteva cazuri care au dificultăți în respirație, iar radiografiile toracice prezintă infiltrate pneumonice invazive la ambii plămâni. Autoritățile naționale raportează că pacienții au fost izolați și că primesc tratament în instituțiile medicale din Wuhan.

Conform investigației epidemiologice preliminare, cele mai multe cazuri au lucrat la sau au fost manipulatori și vizitatori frecventi la Piața en-gros de fructe de mare din Huanan. Guvernul raportează că nu există dovezi clare că virusul trece cu ușurință de la o persoană la alta.

În prezent, niciun caz cu infecție a acestui nou coronavirus nu a fost raportat în altă parte decât Wuhan.

Comisia Națională de Sănătate din China a desfășurat un grup de experți în orașul Wuhan pentru a sprijini răspunsul local.

Autoritățile naționale au raportat următoarele măsuri de răspuns:

Un număr de 763 de contacte, inclusiv personalul medical, au fost identificate și urmărite și nu au fost identificate cazuri suplimentare de infecție cu noul coronavirus;
Comisia municipală de sănătate din Wuhan a efectuat o constatare activă a cazurilor, iar investigațiile retrospective ale grupului actual de pacienți au fost finalizate
Piața cu ridicata a fructelor de mare din Huanan a fost închisă temporar pentru a efectua salubritatea și dezinfectarea mediului;
Au fost desfășurate activități de comunicare a riscurilor publice pentru a îmbunătăți conștientizarea publicului și adoptarea de măsuri de autoprotecție.
OMS monitorizează îndeaproape situația și este în contact regulat cu autoritățile naționale din China pentru a oferi sprijinul necesar. Îndrumări tehnice privind coronavirusul nou au fost elaborate și vor continua să fie actualizate pe măsură ce informații suplimentare sunt disponibile.

Evaluarea riscurilor OMS

Până în prezent, investigațiile sunt încă în curs pentru a evalua întinderea completă a focarului.

Orașul Wuhan este un important centru de transport intern și internațional. Până în prezent, nu au existat cazuri raportate în afara orașului Wuhan.

Pentru a înțelege mai bine epidemiologia, imaginea clinică, sursa, modurile de transmitere și gradul de infecție, sunt de asemenea necesare informații mai cuprinzătoare și investigații în desfășurare; precum și contramăsurile implementate.

Sfatul OMS

Pe baza informațiilor furnizate de autoritățile naționale, se aplică recomandările OMS privind măsurile de sănătate publică și supravegherea noilor coronavirusuri.

OMS nu recomandă nicio măsură de sănătate specifică pentru călători. În cazul simptomelor care sugerează boli respiratorii, fie în timpul călătoriei, fie după aceea, călătorii sunt încurajați să solicite asistență medicală și să împărtășească istoricul călătoriei cu furnizorul de servicii medicale.

OMS recomandă aplicarea oricărei restricții de călătorie sau comerț pe China, pe baza informațiilor disponibile în prezent cu privire la acest eveniment.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel