Ordonanța Militară 3: izolare la domiciliu pentru toată lumea

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Marcel Vela, ministrul de Interne.
Marcel Vela, ministrul de Interne.

Ordonanța Militară 3 interzice circulația tuturor persoanelor înafara locuinței, cu câteva excepții.

Persoanele cu vârste de peste 65 de ani pot circula înafara locuinței doar între orele 11.00 și 13.00. Acestei categorii de persoane li se permite să circula în acest interval orar strict pentru cumpărături, asistență medicală, îngrijirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, nevoile animalelor de companie, a declarat Marcel Vela, ministrul de Interne, prezentând Ordonanța Militară 3.  

El a spus, în cadrul declarației făcute d ela sedul MAI, că este „cea ma gravă criză din ultimii zeci de ani care a cuprins România.

„Am emis Ordonanța Militară nr. 3 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19:

 Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuințelor cu excepții: interes profesional, de la locuință la locurile de desfășurare a activității (instituții media, șantiere, unități de producție etc.), deplasarea pentru achiziționarea de bunuri, deplasările pentru asistența medicală, pentru donarea de sânge, realizarea de activități agricole,

Circulația persoanelor peste 65 de ani în afara locuinței e permisă numai între orele 11 și 13 strict pentru: cumpărături, asistență medicală, îngrijirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, activitate fiziă individuală, nevoile animaelor de companie.

Circulația persoanelor peste 65 ani e permisă și în afara intervalului 11-13 dacă se face în interes profesional sau în interes agricol (profesori, oameni de afaceri etc)

Pentru verificarea motivului deplasării, angajații prezintă adeverința de serviciu semnată de angajator. Am cerut să fie acceptată adeverința fără ștampilă. Liber profesioniștii, PFA prezintă declarație pe proprie răspundere. Declarațiile trebue să cuprindă, numele, data nașterii, motivul deplasării, data, semnătura. Declarația poate fi prezentată și prin intermediul telefonului, tabelei. Măsura se aplică de mâine, 25 martie, ora 12.00”, a pecizat Marcel Vela

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel