De ce să îți pui orez cald pe mâini. Trucul genial pe care îl vei iubi. Rezultatele apar imediat
Secretul unor mâini catifelate. Ingredientul banal din bucătărie care îți transformă mâinile în doar câteva minute.
Masă îmbelșugată de Crăciun ar putea fi mai periculoasă decât de imaginăm. Iată câte chimicale se găsesc în alimentele cele mai consumate.
25 de produse analizate și 101 aditivi alimentari identificați, unii dintre ei pot fipericuloși pentursănătate, notează realitatea.net.
Iată care sunt aceștia:
Nitritul de sodiu (E250) este un conservant utilizat în industria cărnii, care împiedică formarea microorganismelor. La nivelul Uniunii Europene este permis a fi utilizat numai în amestec cu sarea într-o proporție de 0.0625%. Unele studii au arătat că există riscuri cancerigene asociate cu acest aditiv alimentar. Totodată, preparatele din carne au un conţinut ridicat de sare, care variază între 2 grame și 5,5 grame.
Dioxidul de sulf (Sulfiții) este un alergen cunoscut a cărui prezență în alimente, acolo unde este permisă, trebuie întotdeauna să fie declarată dacă valorile sunt mai mari de 10 mg / kg. Persoanele care au alergie la sulfiți pot suferi de dureri de cap, greață, astm sau chiar, în cazuri foarte grave, șoc anafilactic.
Caragenanul (E407) este un gelifiant, agent de îngroșare. Unele studii au arătat că există riscuri cancerigene asociate cu acest aditiv alimentar. În UE este interzis a fi utilizat în formulele pentru bebeluși din motive de precauție.
Monoglutamatul de sodiu (E621)- potenţiator de gust şi aromă. Acesta provoacă reacţii alergice, dureri de cap şi de gât, ameţeală, greaţă, diaree şi poate bloca asimilarea vitaminei B6 şi a calciului.
Acidul citric (E 330), agent de reglare a acidității. Cel mai bine documentat efect al acidului citric este distrugerea smalţului dentar, acesta favorizând apariţia cariilor dentare. Acidul citric nu este recomandat în alimentaţia copiilor şi nu trebuie consumate alimente ce conţin acid citric de către cei care au afecţiuni cardiovasculare sau renale, afecţiuni ale aparatului digestiv şi diaree.
Citește aici continuarea.
Secretul unor mâini catifelate. Ingredientul banal din bucătărie care îți transformă mâinile în doar câteva minute.
Cum alegi culoarea ojei care să îți facă mâinile să arate mai tinere. Culoarea care nu te avantajează deloc.
Acestea sunt cele 12 motive pentru care ar trebui să faci un duș fierbinte
De ce nu îți mai prinzi părul în coadă. Ce înseamnă asta pentru sănătate. Boala pe care o poți face.
Ce să nu faci înainte de a merge la piscină sau la mare. Avertismentul unui medic dermatolog.
Mulți oameni abia acum descoperă că folosesc greșit deodorantul. Cum se aplică, de fapt, corect.
Cum trebuie, de fapt, să alegi culoarea ojei. Detaliul de care să ții cont pentru avea o manichiură perfectă. Cum influențează tonul pielii.
Ce trebuie să știi dacă te dai cu parfum. Lucrul grav care se poate întâmpla.
Ce trebuie să știi dacă ai gene false. Răspunsul te va îngrozi.
Părul este mai mult decât un element de estetică – el poate reflecta starea generală de sănătate și bunăstare.
Un nou studiu arată că Omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea. Cum e posibil și ce au descoperit cercetătorii.
Adevărul despre cât de des ar trebui să vă spălați părul. Cum trebuie întreținut între spălări.