Pacienții unui spital din România, puși să semneze o declarație de angajament că nu dau mită

Pacienții Spitalului Județean de Urgență Bistrița trebuie să semneze un formular prin care îşi iau angajamentul că nu vor oferi mită medicilor.

 

Mangerul unității medicale, Gabriel Lazany, a anunțat pe Facebook că aceste formulare vor fi date fiecărui pacient care se internează în spital, anunță ziarul Bistriteanul.

„Schimbarea începe prin noi! Prin fiecare dintre noi!Ieri, Comitetul Director și Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Bistrița au aprobat formularul de informare/conștientizare a pacienților care urmează a fi primit și completat la internare.
Formularul are ca scop informarea/conștientizarea pacienților de plățile legale pe care au obligația de a le achita pe perioada internării și declararea de către aceștia că nu vor oferi plăți suplimentare personalului medical sau altor categorii de angajați din spital, și urmează a fi implementat în cursul lunii Octombrie", a scris Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean Bistrița, pe Facebook.

Potrivit sursei citate, aceste formulare au fost aprobate de Comitetul Director și Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Pe formularul respectiv, toți cei care se internează în SJU Bistrița sunt înștiințați asupra faptului că singurele obligații pe care le au față de spital, medici, asistente sau infirmiere este o sumă de 10 lei, coplata la externare sau 20 de lei pentru o zi de spitalizare pentru persoanele care se internează la cerere ca și aparținători ai pacienților pediatrici cu vârstă mai mare de 3 ani.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel