Paramedic, aplaudat pe stradă. Gestul care i-a impresionat pe bucureșteni

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto Luminiţa Diculescu/ Facebook
Foto Luminiţa Diculescu/ Facebook

Un paramedic a fost aplaudat, în plină stradă, în Capitală, după ce i-a acordat îngrijiri medicale unei bătrâne care a leșinat în troleibuz. 

O femeie a fost martor la toată întâmplarea și a relatat, pe pagina sa de Facebook, cum a impresionat trecătorii acest tînânăr.

 

"Tânărul din imagine este paramedic IGSU (așa scria pe motocicleta din dotare și pe ecusonul de pe mână). Nu-l cunosc și m-am ferit să-i fac o poză în care să i se vadă toată fața, întrucât nu l-am întrebat dacă ar fi de acord. Dar trebuie să știți că, fără a urmări asta, ieri a câștigat admirația câtorva zeci de persoane.

La ora 16:14 eram în stația de troleibuze din fața Universității. Un troleibuz nr. 85 staționa, înăuntru fiind o singură pasageră, o doamnă septuagenară, întinsă pe jos. Tânărul din foto era lângă ea. Am înțeles de la oamenii din stație că îi acordase primul-ajutor, anunțase salvarea, iar acum stătea alături de pasageră și o încuraja. A sosit salvarea și din ea au descins doi bărbați și o cucoană pe la vreo 55 de ani. Din comportament, era clar că ea era cea mai importantă persoană din echipaj. A urcat în troleibuz, iar prima ei replică - pe un ton mult prea "săltat" pentru situația în cauză - adresată femeii căzute a fost: "Da' ce-ați făcut, doamnă, nu v-ați luat pastilele înainte să plecați de-acasă?".

Pacienta i-a explicat ceva pe un ton stins, nu am auzit ce. În schimb, a fost greu să o ratez pe cucoana de la salvare când i-a spus la fel de acru: "Eu nu sunt taxi, nu pot să vă duc în Pantelimon, unde locuiți." În fine, au urcat pacienta pe targă și, când au coborât-o din troleibuz, femeia a început să vomite. În timp ce "salvatoarea" s-a ferit, ca să nu fie murdărită, tânărul paramedic a sprijinit capul pacientei. A fost umplut de vomă pe mână, dar nu a schițat nici cel mai mic gest de dezgust, ci a fost preocupat în continuare să ajute bolnava. Apoi s-a curățat cu câteva șervețele, cu aerul omului pentru care nu se întâmplase nimic nefiresc.

A ajutat la urcarea tărgii în mașina salvării, i-a mai transmis cucoanei-șefe câteva lucruri pe care le constatase la pacientă, după care s-a suit pe motocicletă și s-a făcut nevăzut. În urma lui, oamenii, dezmeticiți cu întârziere, au început să aplaude. Tânărul însă nu i-a auzit, trecuse deja de intersecția de la Universitate.

El ne-a cucerit, în câteva minute, pe toți. Dar ce facem cu pseudo-salvatorii de tipul cucoanei de la Salvarea București-Ilfov? Fiindcă presimt că nu ea e excepția, ci tânărul de la IGSU.", a scris Luminiţa Diculescu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel