Picior umflat după o călătorie cu mașina? Când trebuie să mergi la Urgență

Dana Lascu |
Data publicării:
Rău de mașină
Rău de mașină

Cu toții știm că dacă stai în mașină mult timp, picioarele ți se umflă. Dar un specialist în medicină de urgență explică de ce un picior umflat în astfel de condiții ar trebuie să te facă să mergi rapid la Urgență.

Dr. Troy Madsen, medic specialist în medicină de urgență la Spitalul Salt Lake City și profesor asistent la Universitatea din același oraș din Utah spune că „dacă ai un picior umflat după o călătorie lungă cu mașina, primul lucru care ar trebui să te îngrijoreze este posibilitatea formării unui cheag de sânge. Atenție, aici vorbim despre un picior. Dacă ai ambele picioare umflate, probabilitatea este extrem de mică să ai cheaguri care să facă ambele picioare să se umfle. Acolo ne-am gândi la alte lucruri cum ar fi probleme de inima sau probleme de rinichi".

Periculos dacă ajunge la plămâni sau la inimă

Ideea e, spune medicul, că prezența unui cheag de sânge poate fi extrem de periculoasă. Aceasta se poate desprinde din picior și poate migra.

„Deci, aici vorbim despre un picior unde s-a format un cheag de sânge. Sfatul meu ar fi să mergeți la Urgență pentru că trebuie să aveți acest diagnostic rapid. Modul în care se diagnostichează este cu ajutorul unor investigații cu ultrasunete și, dacă aveți un cheag de sânge, veți începe să luați diluanți sanguini. Lucrul pe care vrem să-l facem este să diagnosticăm această problemă foarte repede pentru că ne facem griji că cheagul de sânge se va desprinde și va merge în plămâni", a explicat el, pentru healthcare.utah.edu.

Dacă ajunge în plămni, spre exemplu, poate lejer cauza embolie pulmonară, iar dacă ajunge în inimă și inimă - un infarct ori un accident vascular cerebral.

„Deci, cu cât mai devreme poți să-l diagnostichezi, cu atât mai bine. Sfatul meu e: du-te la Urgență, pentru a face un test cu ultrasunete și pentru a lua diluanți sanguini și a dizolva cheagul de sânge!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel