Plafonarea prețurilor: anunțul făcut de președintele Klaus Iohannis

Angela Sabău / 14 apr 2020 / 14:44
Bani
Bani

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că pentru o serie de bunuri, prețurile vor fi plafonate pe perioada stării de urgență. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că prețurile vor fi plafonate pe perioada stării de urgență, atât la alimente de strictă necesitate, cât și la serviciile de utilitate publică.  

„Am hotărât, de asemenea, prin decretul pe care l-am emis, că Guvernul va lua toate măsurile astfel încât să fie asigurată securitatea alimentară a cetățenilor prin continuarea aprovizionării, producției, procesării, transportului și furnizării către oameni a bunurilor de strictă necesitate.

Pe durata stării de urgență, se pot plafona prețurile la medicamente și aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică, precum energie electrică și termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate ori carburanți.

Am adăugat în decret însă o mențiune specială pentru situația în care se va constata o scădere a prețurilor la energie electrică și gaze naturale, pe piețele regionale. În acest caz, Guvernul va lua măsurile necesare astfel încât aceste scăderi să se reflecte în prețul plătit de consumator” a declarat președintele Klaus Iohannis. 

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy