Prof. Horațiu Moldovan: posibila cauză a morții subite a jurnalistei Cristina Țopescu

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Cristina Țopescu
Cristina Țopescu

Reputatul specialist, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3, care ar fi putut să fie cauza morții subite a jurnalistei Cristina Țopescu.

Medicii legişti de la Serviciul de Medicină Legală au anunţat miercuri, 15 ianuarie că au constatat în urma necropsiei că inima jurnalistei era mai grasă decât ar fi trebuit în mod normal. 

"Încărcarea grasă a inimii este o condiție anatomică relativ frecventă care nu are neapărat o implicație patologică. Ea se poate asocia uneori, dar nu în mod obligatoriu și poate să predispună la tulburări de ritm cardiac care să conducă și la oprirea cardiacă", a explicat Prof. Horaţiu Moldovan, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

 Prof. Horațiu Moldovan a vorbit despre posibilele cauze de moarte subită în cazul persoanelor tinere.

"Dacă discutăm despre cauzele posibile care pot conduce la moartea subită a unui om relativ tânăr, la care nu se cunosc boli sau nu ştim să fi avut o condiţie patologică care să conducă la treaba asta, cea mai frecventă cauză de moarte subită este de origine coronariană. Coronarele sunt vasele de sânge care hrănesc inima şi care, când se înfundă sau se obstrucţionează din diverse cauze, cel mai frecvent din ateroscleroză, compromit hrănirea cu sânge a inimii. Când se înfundă complet, se suprimă alimentarea cu sânge a unei porţiuni de inimă, din mușchiul inimii şi se produce infarctul acut de miocard. Dar există situaţii anatomice, localizări ale acestor obstrucţii, ocluzii, înfundări care nu mai permit să se dezvolte un infarct şi inima se opreşte imediat. Este vorba de aşa-numită oprire cardiacă primitivă. Este o formă mai rară de manifestare a bolii coronariene. În cea mai mare parte a cazurilor, când pacientul moare subit, este vorba despre o cauză legată de obstrucţia acută a unei artere coronare importante", a mai spus medicul în cadrul emisiunii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel