Potențial vaccin COVID-19, dezvoltat de chinezi, rezultate promițătoare în testele pe animale

Georgiana Ioniță / 10 iun 2020 / 15:31
Vaccin
Vaccin

Un potențial vaccin COVID-19, dezvoltat de cercetătorii chinezi, atată rezultate promițătoare în testele efectuate pe animale.

Potrivit cercetătorilor, în studiile pe animale, potențialul vaccin COVID-19 a produs declanșarea anticorpilor fără să producă riscuri. Aceștia intenționează să dezvolte proces  de testare uman cu peste 1.000 de participanți este în curs.

Candidatul la vaccin, numit BBIBP-CorV, a indus anticorpi neutralizanți la nivel înalt care pot bloca virusul de la infectarea celulelelor maimuțelor, șobolanilor și iepurilor, au arătat cercetătorii într-un document publicat sâmbătă în jurnalul medical Cell.

Potrivit acestora, aceste rezultate susțin evaluarea suplimentară a BBIBP-CorV într-un studiu clinic. Mai mult, pe lângă faptul că pare a fi sigur și capabil să genereze un răspuns imun la animale, BBIBP-CorV nu a părut să declanșeze anticorpi care ar putea stimula infecția - fenomen cunoscut sub numele de îmbunătățirea dependenței de anticorpi (ADE).


BBIBP-CorV, dezvoltat de Institutul de Produse Biologice din Beijing, afiliat Grupului Național Farmaceutic al Chinei (Sinopharm), deținute de stat, este printre primi cinci candidați din China pentru testarea umană.


Peste 100 de potențiale  vaccinuri COVID-19 se află în diferite etape de dezvoltare în întreaga lume. În prezent, companii precum  AstraZeneca, Pfizer, BioNtech, Johnson & Johnson, Merck, Moderna, Sanofi și China CanSino Biologics au deja potțiale vaccinuri în teste clinice. 

 

 

Studiul integral, aici

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy