Președintele SRATI, despre controlul lucrărilor din spitale: Trebuie să avem un corp al specialiștilor

Adisa Codruț / 01 feb 2021 / 23:57
Prof dr Șerban Bubenek. Foto: DC News
Prof dr Șerban Bubenek. Foto: DC News

Președintele SRATI, Șerban Bubenek, spune că este nevoie ca specialiștii din mai multe domenii să controleze lucrările efectuate în spital.

Preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, Şerban Bubenek, a declarat că este necesară înfiinţarea unei direcţii de infrastructură tehnică formată din specialişti din mai multe domenii, care să controleze lucrările efectuate în spitale. 
"Trebuie să avem un corp al specialiştilor, o direcţie de infrastructură tehnică populată cu ingineri din diverse specialităţi, cu arhitecţi, cu specialişti în electricitate, cu specialişti în climatizare şi ventilaţie şi aşa mai departe. În felul acesta, dacă ar exista un astfel de corp care dincolo de faptul că împreună cu noi ar putea să meargă mai departe şi să elaboreze un set de măsuri imediat în două săptămâni." a spus Șerban Bubenek.
"Dânşii după aceea ar trebui să consulte în fiecare zi tot ce apare nou ca norme şi să le transpună în legislaţie şi să fie capabili să vină să controleze în spitale după ce o lucrare este aprobată şi plătită că este bine făcută.
Lucrul acesta probabil că ne-ar scuti de foarte multe discuţii dacă lucrările au fost bine sau nu făcute, dacă lucrările respectă standarde sau nu. Nu putem continua aşa, pentru că nu avem nicio şansă", a spus Bubenek, potrivit Antena 3.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy