Primul deces al unui copil cu simptome ale bolii Kawasaki, asociat cu noul coronavirus

Adisa Codruț / 15 mai 2020 / 15:53
Decese
Decese

Un copil de nouă ani care a prezentat simptome descrise în boala Kawasaki asociat cu noul coronavirus a murit. Este primul caz de acest fel din Franța.

Un copil în vârstă de 9 ani, care prezenta simptome ale unei forme similare cu boala Kawasaki, descrise la pacienţi tineri care au fost infectați cu coronavirus, a murit. Acesta este primul deces de acest tip din Franţa, potrivit unor surse citate de agerpres.ro. Copilul, care a murit din cauza unei „afectări neurologice asociate stopului cardiac”, prezenta „o serologie care arăta că a fost în contact” cu coronavirusul, dar nu a dezvoltat simptome de COVID-19, arată profesorul Fabrice Michel, directorului secţiei de reanimare pediatrică la spitalul La Timone din Marsilia (sud-est), confirmând o informaţie publicată de cotidianul La Provence.

Copilul decedat, domiciliat în Marsilia, a prezentat „disconfort sever cu stop cardiac” la domiciliul său înainte de a fi transportat la spital. El a primit „tratament timp de şapte zile” şi a murit sâmbătă, a spus medicul.
În informarea săptămânală difuzată joi seara, agenţia de sănătate publică din Franţa a făcut menţiuni referitoare la decesul acestui „băiat în vârstă de 9 ani, prezentând o comorbiditate de neurodezvoltare”, după o boală inflamatorie i-a afectat inima, posibil asociată COVID-19.

În ultimele trei săptămâni, mai multe ţări au raportat cazuri de copii afectaţi de o boală inflamatorie cu simptome similare unei afecţiuni rare, boala Kawasaki, posibil asociate COVID-19.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy